Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Házépítés lépésről lépésre - belső munkálatok

Padlóburkolás

Az építkezés egyik legizgalmasabb része az, amikor a főfalak már állnak, és végre a belső részeket is ki lehet alakítani. A belső munkálatok során készülnek el a választófalak, behúzzák a villamos- és vízvezetékeket a falakba, helyére kerülnek a fűtési rendszer elemei és a nyílászárók, levakolják a falakat, és elhelyezik a burkolatokat is. Cikkünkben ezen mozgalmas időszak részeit nézzük meg közelebbről.

 

Vízszigetelés

A feladatokat érdemes a vízszigeteléssel kezdeni. Érdemes a munkálatok előtt az aljzatról minden szennyeződést eltávolítani. A bitumenlemezek letétele után perzselő segítésével meg kell őket olvasztani, majd hozzá kell illeszteni őket a falak alatt lévő bitumenszigeteléshez.

 

Válaszfalak

A válaszfalak funkciója a nevükből is adódóan a terek elválasztása. Vagyis nem a teherhordás a feladatuk, így az építésük is eltér a főfalakétól. A munka megkezdése előtt célszerű ellenőrizni, hogy megfelelő-e a födém teherbírása, illetve kellően egyenletes-e az aljzat. Probléma esetén ilyenkor ezeket még könnyedén lehet orvosolni.

A falazás során a téglák közé kötőanyag kerül, illetve minden második sornál ajánlott acélhuzalt is használni a merevítéshez. A fal síkja többször ellenőrizendő, az elemeket gumikalapáccsal lehet a helyükre igazítani. A plafonhoz érve kb. 3 centiméternyi helyet kell hagyni a rögzítésne: ide ékek kerülnek be.

 

Vezetékek

Miután a válaszfalak segítségével elkészültek a lakás kívánt terei, jöhet a vezetékezés. A falakban véséssel alakítják ki a helyet a villamosvezetékeknek. A vésetekbe gégecsöveket tesznek, és ezekbe húzzák be a vezetékeket.

Ugyanígy helyükre kerülnek a vízvezetékek és a fűtési rendszer elemei is. Utóbbi esetében érdemes lehet a fűtéscsöveket is elrejteni a falakban, így később a ház tisztántartása során könnyebb dolgunk lehet.

 

Nyílászárók

Ezt követően jöhetnek a nyílászárók. Ablakok esetén az első lépés az úgynevezett métervonalak megrajzolása, a mostanra már végleges padlótól mérve egy méter magasságban. Ez lesz az ablak alsó síkja. Az ablakokról felhelyezés előtt le kell venni a szárnyakat, és ezt követően lehet a tokokat beépíteni, tokrögzítő csavarral rögzíteni. A fal és az ablak közötti réseket általában purhabbal töltik ki, amihez érdemes a nyílást kitámasztani, hogy a púrhab ne nyomja meg a keretet. Ha ez megszilárdult, csak utána lehet az ablakszárnyakat, ajtószárnyakat visszaakasztani a tokokra.

Vakolás, glettelés

Vakolás

Falaink végső formájának elnyeréséhez el kell tüntetnünk a téglákat. Ennek módja a vakolás. Fontos, hogy a falban lévő szerelvényeket előtte fedjük be nejlonnal, hogy ne fröccsenjen rájuk a vakolóhabarcs. A munkálat előtt meg kell győződni róla, hogy a falak szárazak-e.

A vakolás több rétegben készül, így a száradás miatt mindenképp több nappal érdemes számolni. Első körben az úgynevezett előfröcskölő anyagot kell felvinni. Pár nap száradás után vezetősávok segítségével felkerülhet a habarcs is, melyre később még rákerül a simítóréteg is mintegy 3 milliméter vastagon. Ezt követően majd már csak a festés lesz hátra.

 

Burkolás

Mindezen munkálatok során jöhetnek azok a lépések, amelyek egyedivé, a saját ízlésünknek megfelelővé teszik a lakást. Azaz színesre festethetjük a falakat, felkerülhetnek a burkolatok. Utóbbit megelőzi az alapozás, felületek kiegyenlítése, vízzáró rétegek lehelyezése. A burkolólapok fel-, illetve letétele után a fugázásról se feledkezzünk el. Végezetül a különböző mozgású felületek találkozását töltsük fel szilikonnal, hogy az évek alatt a mozgás hatására ne töredezzen szét a fuga és a burkolat se.

Kapcsolódó cikkek
Az építkezés menete: házépítés lépésről lépésre
Alapozás
Anyagok falazáshoz
Födém készítése
A tető megépítése
Hőszigetelés

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Padlók, burkolt falak fugázásához
  Bel- és kültéri használatra
  Vízlepergető DropEffect® technológia
  6 mm fugaszélességig
  Fekete színű
  Anyagszükséglet: fugamérettől függ
  5 kg/zsák

  Raktáron, 2 db
  4 190 Ft / db
  Megnézem

  Természetes, matt felületű gres padlólap
  Beltérre és kültérre egyaránt
  Bézs színű
  Mérete: 30x60 cm
  5 db/doboz
  0,9 m2/doboz

  Raktáron, 2.7 m2

  Flexibilis csempe- és járólapragasztó
  Kül- és beltéri használatra
  Padló- és falfűtés esetén
  Kis- és közepes méretű lapokhoz (900 cm2-ig)
  Anyagszükséglet 2,6-6,3 kg/m2
  25 kg/zsák

  Raktáron, több mint 100 zsák
  3 950 Ft / zsák
  Megnézem