Előre kevert építőanyagok

Építőanyag.hu

előre kevert építőanyag

Felgyorsult életünk elvárásai az építőiparra is hatással vannak, itt is ugyanúgy igény van a minél gyorsabb kivitelezésekre, eljárásokra. Ezt az igényt igyekeznek kiszolgálni az úgynevezett előre kevert építőanyagok is.

Mi az az előre kevert építőanyag?

Ma már a legtöbb gyártó termékkínálatában megtalálhatók az úgynevezett előre kevert anyagok. Webáruházunkban a Vakolat, csemperagasztó, habarcs, cement, szilikon kategórián belül szerepelnek.

Talán a leginkább a kávénál is ismert 3 in 1 megoldáshoz hasonlíthatók, ugyanis minden szükséges anyagot a megfelelő arányban tartalmaznak. Nem kell az arányokkal, összetevőkkel foglalkoznunk, csak víz kell hozzá, és már dolgozhatunk is velük.

Általában zsákos kiszerelésben találkozhatunk velük az üzletekben. Az elnevezésük jellemzően tartalmazza a száraz előtagot – utalva arra, hogy már csak vizet szükséges hozzáadnunk. A legismertebb ilyen mixek a szárazbeton, a szárazvakolat vagy a falazóhabarcs.

A szárazbeton

A szárazbeton nem más, mint gyárilag előkészített beton, ami maximum 0,4 milliméter szemcseátmérőjű zúzott kőből és cementből áll, mégpedig olyan arányban, ami mellett nem történhet keverési hiba.

Kikeverhetjük kézzel vagy akár keverővel is. Egy zsákhoz 2,8-5 liter tiszta, vezetékes vizet adjunk. Ügyeljünk arra, hogy mind a kikeverés, mind a kötés ideje alatt a hőmérséklet 5 fok felett legyen.

A kikeverés után kapott betont pont ugyanúgy tudjuk felhasználni, mint a hagyományos társát. Tökéletes alapozáshoz, zsalukövezéshez, kerítésekhez, födémekhez, lépcsőkhöz.

cement padló előre kevert építőanyag

A szárazvakolat

A szárazvakolat a szárazbetonhoz hasonlóan zsákban kapható. Itt viszont a 40 kg-os kiszereléshez jóval több vízre van szükség, 9-10 liter tiszta csapvizet kell hozzáadnunk. Egy négyzetméterhez körülbelül 6-12 kg anyag szükséges, a felhordás vastagságától függően. Felhordása előtt javasolt gúz anyagot vagy előfröcskölőt felhordani a vakolni kívánt felületre. Ez az anyag csökkenti az alapfelület nedvszívó képességét, javítja a vakolat tapadását.

A szárazvakolat szürke színű. Némelyik típus anyagában simítható.

A falazóhabarcs

A falazóhabarcs gyárilag előkevert, a statikai követelményeknek megfelelő por alapú zsákos anyag. Az építkezés helyszínén közvetlen a használat előtt vízzel kell bekeverni. Feladata a téglák összeragasztása, a hézagok kitöltése a teher elosztása.

Ne feledd: webáruházunkban a a Vakolat, csemperagasztó, habarcs, cement, szilikon kategórián belül rendelheted meg a fenti, előre kevert építőanyagokat.

Kapcsolódó cikkek
Aljzatkiegyenlítés – A padló előkészítése
Minden, amit a vakolóanyagról tudni érdemes
Hogyan számoljuk ki a fugázóanyag mennyiségét?

Kapcsolódó termékek

    • Expressz átvétel
    Raktáron
    2 270 Ft / zsák
     
    Megnézem
    • Expressz átvétel
    Raktáron
    4 120 Ft / zsák
     
    Megnézem
    • Expressz átvétel
    Raktáron
    1 300 Ft / zsák
     
    Megnézem