Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Milyen a jól megépített tető?

milyen a jól megépített tető

Ha a házépítéskor nem spórolták ki a minőségi anyagokat, akkor egy jó tető évtizedekig szolgálhat kifogástalanul. De előbb vagy utóbb eljön a tetőcsere ideje. Összegyűjtöttük az alapinformációkat arról, hogy mire érdemes figyelni a felújításkor.

Házunkon a tető arra szolgál, hogy az épület belső falait, belső tereit védje az időjárás viszontagságaitól. A megfelelően megépített tető évtizedekig ellátja a feladatát csere vagy nagyobb javítás nélkül, valamint viharbiztos.

Egyik korábbi anyagunkban – Házépítés lépésről lépésre - a tető megépítése – áttekintettük, milyen munkákra lesz szükség: ácsmunka, bádogozás, a cserepek felrakása stb.

 

Az első a tervezés

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú tetőt szeretnénk: lapostető, vagy magastető legyen, és ha a magastetőt választottuk, akkor azon belül melyik típus megépítését választjuk (nyeregtető, sátortető, kontytető stb.) Szakemberrel konzultáljunk, melyiknek milyen a szerkezete, belső térkihasználása, később be lehet-e építeni, milyen előnyökkel és hátrányokkal kell számolnunk. Ha pedig a környezettudatosság és a megújuló energiák fontosak számunkra, azzal is kalkuláljunk, hogy napelem, napkollektor elhelyezhető lesz-e a háztetőn.

 

Mire figyeljünk a faanyagoknál?

A fedélszerkezet kialakításához az egyik legnépszerűbb anyag a fa. Az ácsmunkával készült fedélszékeken kívül terveznek vasbeton vagy fém elemekből is tetőszerkezetet.

Faanyagból mindenképp jó minőségűt érdemes vásárolni, hiszen nem csak a rákerülő cserép súlyát kell elbírnia. Az időjárás változásával a tetőre nehezedik még a hó, a jég is, illetve erősebb szélvihar esetén is meg kell tartania a teljes tetőszerkezetet. Faanyag esetén a rágcsálókkal és nedvességgel szembeni ellenállás biztosítására megfelelő impregnálásról se feledkezzünk el!

 

A tetőfólia szerepe

A tetőfólia feladata, hogy a cserép alá bejutott nedvességet és párát elvezesse az ereszekhez és védelmet nyújtson a nap káros UV-sugárzásával szemben is. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat megfelelően el tudja látni, már nem elegendő a korábban megszokott építési fólia. Párazáró és páraeresztő, UV-védelmet biztosító bevonattal ellátott fóliára van szükségünk.

A vásárlás előtt mérjük fel, hogy padlás vagy beépített tetőtér lesz-e a cserepek alatt, mivel ez dönti el, hogy egy vagy két irányból kell páravédelmet biztosítanunk. Szintén fontos a tető dőlésszöge is. Minél kisebb, annál több csapadékkal kell elbírnia, azaz annál vastagabb fóliát kell vennünk. Illetve, ha előre szeretnénk gondoskodni a későbbi klimatizálásról is, akkor hőtükrös fóliát válasszunk.

 

Kerámia vagy betoncserép

A tetőcserép kiválasztásakor több kérdésben is döntenünk kell. Mielőtt belemerülnénk a színek és a gyártók kavalkádjába, választanunk kell a cserépanyagok közül: beton vagy inkább kerámia legyen? Ha a súly miatt döntenénk a kerámia mellett, akkor jó tudni, hogy darab súlyban előfordulhat, hogy a kerámia könnyebb, ám négyzetméterre vetítve már sok esetben a kerámia a nehezebb, és az sem feltétlenül igaz, hogy a kerámia könnyebben szállítható vagy mozgatható.

A kerámia jóval több formában és színben készül, mint beton társa. Mivel a tető a házunk ékköve, ezért a döntésünkben komoly jelentőséggel bír, mekkora a választék dizájn terén. A kerámiának jobb a páraáteresztő képessége is, ami szintén döntő lehet egy nehezebben szellőztethető tető esetén. Mindenesetre akár kerámia, akár beton lesz a befutó, a pénzünkért minőségi anyagot kapunk.

 

tetőfedési munka

 

A tetőfedés

A fent említett szempontoknak a napjainkban egyre szélsőségesebb időjárás elleni védekezésben is komoly jelentőségük van. Érdemes tartós és minőségi anyagokat választani. A megfelelő tetőcserepek és kiegészítőik döntő szerepet játszhatnak abban, hogy viharban kárt tesz-e esetleg a jégeső vagy a letört ág a háztetőben.

Tetőszerkezet építésekor lényeges az ereszcsatorna kialakítása is – a műanyag ereszcsatorna előnyeiről és az ereszcsatorna cseréjéről korábban már írtunk.

Az építőanyagok, többek közt a tetőcserép kiválasztásakor a minőségen és az áron túl hasznos a garancia és a gyártástechnológia is. A Creaton kerámia cserepekre és a korszerű gyártástechnológiával, prémium kategóriás felületkezeléssel és a tartós alapanyagokból készült Terrán tetőcserepekre például a gyártó 50 év írásos garanciát vállal.

Kapcsolódó cikkek:

Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje

Házépítés lépésről lépésre – a tető megépítése

Tetőfólia kiválasztása a tetőszigeteléshez

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Kerámia tetőcserép
  Hagyományos és mégis modern
  Hornyolt kivitel
  Letisztult formavilág
  Téglavörös színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  10 db/köteg
  16,4-19,2 db/m²

  Raktáron, több mint 10000 db
  356 Ft / db
  Megnézem

  Beépített és beépítetlen tetőterekhez
  Páraáteresztő
  3 rétegű
  Felületkezelést nem igényel
  A terméket folyóméterben értékesítjük
  80 m2/tekercs
  140 g/m2

  Rendelésre
  440 Ft / m2
  Megnézem

  Beton tetőcserép
  Magas színvédelem
  Kiváló kopásállóság
  Selyemfényű megjelenés
  Fekete színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  42 db/köteg
  10,75–11,90 db/tető m²

  Raktáron, több mint 10000 db
  450 Ft / db
  Megnézem