Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Kerti bútorok és virágtartók zsalukőből

kerti bútorok és virágtartók zsalukőből

A zsalukő nagyszerű építőanyag, sokoldalú termék. Nem csak falakat, kerítéseket, épületeket készíthetünk vele, hanem a kertben, vagy akár a lakásban is felhasználhatjuk.

A zsalukő egy speciális alakú, több méretben, formába öntve készített üreges betonelem. Lerakva könnyen sorolható. Viszonylag jól festhető, törhető, vágható, és remekül ragasztható építőipari anyag. Üreges kialakítása miatt masszív lábazatokat, falazatokat tudunk segítségével építeni, ha vasalatot teszünk az üregekbe, az üreget pedig kiöntjük betonnal. Ha pedig üresen hagyjuk az üregeket, a közre szorult levegőnek köszönhetően növelhetjük az építmény hőszigetelő képességét.

Építkezésen, kerítés vagy pince kialakításakor mindig marad ki néhány elem. Nézzük, mi mindenre használhatjuk még építésen kívül a zsalukövet!

 

Növények ültetésére is alkalmas a zsalukő

A megmaradt elemek esetén kézenfekvő, hogy virágot ültessünk bele. A kertbe kihelyezve mindkét végét hagyjuk nyitottnak, így megóvjuk a növényeket a túllocsolástól, hiszen a fölösleges víz a talajba szivárog. Ez egyúttal a kiszáradástól is védi a növényzetet. Töltsük meg tápdús virágfölddel a zsaluköveket, így szebbek lesznek a virágaink.

Tehetjük sorba, akár egyforma növényeket ültetve bele, vagy elrendezhetjük különféle alakzatokba. A lényeg, hogy ha csak egy rétegben helyezzük el, rögzíteni sem kell.

A pozsgás növények például nagyon jól mutatnak a beton tartóban.

 

jól mutatnak a pozsgás növények zsalukő virágtartóban

 

 

Zöld fal vagy függőkert zsalukőből

Most, amikor minden talpalatnyi helyet kihasználunk, hogy zöldítsük környezetünket, egyre népszerűbben a függőleges kertek, a zöld falak. A csodás látvány titka, hogy minél több zöld kerüljön egymás fölé és mellé. Oázist teremthetünk csöppnyi erkélyünkön, a kertünk egy részében, de akár a lakásban is.

A zöld fal kialakításhoz kiválóan alkalmas a zsalukő.

De hogyan is épül ez a fal? A köveket eltérően a fal építésétől úgy helyezzük el, hogy a nyílások egymás mellett legyenek, ne egymás fölött. Olyan, mint egy nyitott postaládákkal felszerelt fal. Ezt az építményt mindenképpen rögzíteni kell teljes magasságában és szélességében a mögötte lévő falhoz, vagy egy stabil állványhoz. A zsaluköveket is rögzítsük egymáshoz. Nagyon fontos a stabilitás és a biztonság, mert a nehéz, földdel töltött betonelemek ledőlve balesetet okozhatnak.

A növényeket cserépbe ültetjük, gondoskodva az alátétről, ami a fölösleges vizet felfogja. Minden nyílásba kerül valami szépség, ami nem csak gyönyörködtet, de környezetünk mikroklímáját is alakítja. (Fontos, hogy lehetőleg örökzöld, vagy lombhullató, szépen színeződő, tág tűrésű futónövényeket ültessünk.)

 

zöld fal zsalukővel

 

Kerítés kreatívan zsalukővel

A zsalukő kiváló kerítésalapnak, de akár zárt betonkerítést is építhetünk belőle.

A fentieknél izgalmasabb és látványosabb, ha úgynevezett „áttört” kerítést alkotunk, amin bejut a napfény, a levegő is, mégis takarja a házat a kíváncsi szemek elől. Keleti és mediterrán építészeti megoldásokra emlékeztet.

Ennek a kerítésnek a megalkotásához csak az kell, hogy a zöldfalaknál említett módon szabadon, mintegy „fordítva” építkezzünk belőle. Nem elég egyszerűen egymásra helyezni a lapokat, lábazatra, rögzítésére is szükség van.

 

kerítés zsalukővel

 

 

Zsalukőből bútort

Legkézenfekvőbb, ha kerti bútornak használjuk föl. A zsalukőből készülhet a pad vagy szék, asztal váza, fából az ülőfelület, illetve az asztallap. A natúr beton nagyszerűen mutat pácolt vagy festett fával, de a festett beton is a natúr színű faanyaggal. A faanyaghoz használjunk vízálló kültéri lazúrt.

Ha nagy teraszunk van, amivel akár megnövelhetjük a lakóterek, több bútort is elhelyezhetünk, amelyhez zsalukövet használtunk fel. Főleg a minimalista stílusú lakóházakhoz illik. Kisebb teraszoknál csak egy-egy odailló darabot helyezzünk el.

Virágtartó, íróasztal, étkezőasztal, dohányzóasztal, polc, TV szekrény váza lehet. Az asztalkészítésnél gondoljunk arra, hogy a megmunkált fa mellett az edzett üveglap is kitűnően illik hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Mire jó a zsalukő? Mitől jó vagy rossz a zsalu?

Mi az a hőátbocsátási tényező és miért fontos?

Kerti támfalak építése

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Beépülő zsaluként használjuk
  23 cm magas zsalukőelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8,7 db/m2
  30 db/raklap

  Raktáron, több mint 10 db
  1 510 Ft / db
  Megnézem

  Pince falak építésére
  24 cm és 36 cm vastag falak építésére
  3 m magasságig építhető
  Szürke színű
  Beton
  8-12,5 db/m2
  40 db/raklap

  Rendelésre
  1 280 Ft / db
  Megnézem

  Beépülő zsaluként használjuk
  23 cm magas zsaluzóelem 
  10 mm-es betonacél szerelvényekkel vasalható
  Szürke színű
  Beton
  8,5 db/m2
  30 db/raklap

  Rendelésre
  1 120 Ft / db
  Megnézem