Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Amit a gyeprácsról tudni érdemes

Műanyag gyeprács

A házunk egyik büszkesége a szép zöld gyep, amit bizony nem kevés munkaórába kerül kialakítani és fenntartani. A komoly munkálatokat igénylő telepítésen túl nyáron öntözni kell, tavasszal és ősszel pedig épp a nedvesség okoz kihívásokat. Nagyon bosszantó, ha a rengeteg munka kárba veszik azért, mert a fű egy részén autóval is kell közlekedni. Szerencsére van rá megoldás, ráadásul több lehetőség közül is választhatunk.

 

Megnövelt teherbírás

Az autóval jelentős károkat okozhatunk a gyepen. Száraz időben még csak-csak lehet rajta közlekedni, de egy kiadósabb esőzés után a kocsi kerekei az esőtől felázott, fellazult talajban, és ezáltal a fűben is komoly károkat okoznak. De a háziállatok is könnyen kijárják, ahogyan a gyerekek is nyomat hagynak rajta játék közben.

Megoldás lehet a problémára a gyeprács, amely ráadásképp a vakondokok ellen is egy remek eszköz. A rács megnehezíti számukra a talaj feltúrását, ezért inkább más területet keresnek maguknak.

A gyeprács megnöveli a gyep teherbíró képességét, így már esős, havas időben is nyugodtan ráállhatunk az autóval, nem lesz tele a talaj nyomvályúkkal. A kutyák sem tudnak gödröket ásni bele, letaposni a füvet, őket sem kell elzárva tartani. Azon kívül, hogy szilárd felületet érhetünk el a gyeprács segítségével, a hézagokból, lyukakból kinövő fű szép zöld hatást kelt, nem válik betondzsungellé az udvarunk.

 

Háromféle anyagból

Gyeprácsból választhatunk fából, műanyagból és betonból készültet is. Ezek közül a fa a kevésbé elterjedt, mivel kevésbé tartós, sérülékenyebb is, és anyagából adódóan általában drágább is másik két társánál.

A műnyag egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem véletlen, hiszen úgy rögzíti a talajt, hogy közben nem gátolja azt a légzésben. Gyorsan lerakható, egy ember egy óra alatt akár 100 négyzetmétert is le tud fedni vele. Anyaga ellenére meglehetősen nagy teherbírással rendelkezik.

De ha a teherbírás a legfontosabb szempont számunkra, akkor ebben a beton gyeprács a legjobb. A három közül ez a legerősebb, és különösebben foglalkozni sem kell vele a lerakása után. Igaz, ez utóbbi némileg időigényesebb, mint a műanyag gyeprács esetében.

Beton gyeprács

Lerakás

A gyeprács lerakása viszonylag egyszerű, a sikeressége a talaj előkészítésén múlik. A munka a térkövezéshez hasonlít a leginkább, azzal a különbséggel, hogy itt nincs szükség szegély kialakítására. A felületet, amire kerül, el kell egyengetni és ugyanúgy homokot, murvát kell alá rakni. Esőzés hatására előfordulhat, hogy megsüllyed, ilyenkor újra fel kell tölteni.

Ha erre nem fordítunk kellő figyelmet, illetve nem illeszkednek a gyeprácsok pontosan, hepehupássá válhat a terület, ami nemcsak hogy nem esztétikus, még balesetveszélyes is.

Kapcsolódó cikkek
Kerti támfalak építése
Hogyan építs kerti sütőt?
A kerti burkolatok fajtái

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Gyalogutak, kocsibeállók füves kialakítására
  Nagy terhelhetőség
  Egyszerű beépítés
  Időjárásálló
  Beton
  Szürke színű
  4,17 db/m2
  40 db/raklap

  Raktáron, több mint 500 db
  1 125 Ft / db
  Megnézem

  Gyalogutak, kocsibeállók kialakítására
  Nagy terhelhetőség
  Egyszerű beépítés
  Időjárásálló
  Műanyag 
  Zöld színű
  4,42 db/m2
   

  Raktáron, több mint 10 db
  2 020 Ft / db
  Megnézem

  Gyalogos és állandó gépjármű forgalomra
  8 cm kővastagság
  Lakossági, közterületi és ipari alkalmazás
  Könnyű gyepesítés
  Csapadékvíz áteresztésre alkalmas
  Szürke színű
  Beton
  0,96 m2/sor
  60 db/raklap
  9,6 m2/raklap

  Rendelésre
  940 Ft / db
  Megnézem