Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mire jó a gipszkarton?

gipszkarton

Építkezéseknél, lakásfelújításkor vagy házak átalakításakor elterjedt és népszerű alapanyag a gipszkarton. Sokan azonban nem tudják, milyen tulajdonságokkal bír ez az építőelem, melyek az előnyei és mi mindenre használható.

 

Mi a gipszkarton?

A gipszkarton anyaga tiszta gipsz és (gyakran újrahasznosított) karton. Különböző méretű táblákban, különféle vastagsággal kapható. Magyarországon jellemzően beltér kialakításához vagy átalakításához, esetleg dekorációs funkciót betöltő felületek készítéséhez használjuk.

 

Melyek a jó tulajdonságai?

Jó az ár-érték aránya: olcsó építőanyag, és a beszerelése is gazdaságos.

Könnyű

A hagyományos falaknál, falrendszereknél kisebb súlyú – éppen ezért nem terheli meg túlságosan az épület szerkezetét, így több szintes házak felső emeletein is használható. Ugyanezen okból a gipszkarton könnyen szállítható és tárolható.

Egyszerűen kezelhető

Egyik előnye, hogy más eljárásokkal vagy építőanyagokkal szemben gyorsan lehet vele dolgozni.

Viszonylag könnyen és egyszerűen alakíthatunk ki sima falakat a gipszkarton lapok segítségével. Használat közben – fúrásnál, vágásnál, illesztésnél stb. – kevesebb szemeteléssel és piszokkal jár a vele való munka. Emellett felhasználásakor úgynevezett száraz technológiával dolgozhatunk, nem kell vizet használnunk, ezzel pedig ismét csak időt spórolunk, mert nem az építésbe nem kell belekalkulálni a hosszú száradási időt.

Más anyagokkal is használható

Fa- és fémszerkezetekre is rá tudjuk szerelni. Ha a megfelelő alapozó réteget visszük fel a gipszkarton lapra, akkor festhetjük, tapétázhatjuk, sőt még csempével is burkolhatjuk.

Bírja a meleget

Előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy hő hatására sem reped meg, és a megfelelő gipszkartonlapok esetleges tűz esetén részt vesznek a tűzgátlásban.

Környezetbarát

A gipszkarton nem bocsát ki magából kellemetlen szagokat és károsanyagokat, így az egészségre sem jelent veszélyt.

 

Mi mindent készíthetünk gipszkarton segítségével?

Sokféle feladatra használható és sokféleképpen alakítható. Falakat, válaszfalakat, mennyezet-burkolatokat, padlóaljzatokat, tárolórendszereket is kialakítanunk a segítségével.

Sokan fordulnak a gipszkartonhoz, ha térelválasztóra van szükség egy-egy helyiségben, vagy ha egy nagyobb szobát, irodát kell kettéválasztani, minél egyszerűbben, gyorsabban, költséghatékonyabban.

Mivel statikai szempontból megfelelő termék, arra is jó, hogy a házunk tetőterét beépítsük. Segítségével az igényeinknek megfelelően, rugalmasan alakíthatjuk ki a helyiségeket.

Sőt: tulajdonságai miatt szigetelőanyagokkal kombinálva falburkolatként is felhasználható, jelentősen javíthatunk vele a lakás hő- és hangszigetelésén.

Dekorációs célokra is kiváló: alkalmas vezetékek, csövek, gépészeti elemek elrejtésére, vagy akár álmennyezetet, a falból kiugró felületeket is készíthetünk vele, amelyekben például rejtett világítás kap helyet.

 

Kapcsolódó cikkeink:

6 dolog, amire figyelni kell a tetőtér beépítésekor

Hogyan számoljuk ki a fugázóanyag mennyiségét?

Mindent az álmennyezetről

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Hanggátló, tűzgátló falak építéséhez vizes helységekben is
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Meglévő gipszkarton falak hangszigetelésére is alkalmas
  Kék színű
  2,4 m2/tábla
  92 db/raklap

  Raktáron, több mint 50 tábla
  5 070 Ft / tábla
  Megnézem

  Vízzel terhelt helyiségekben
  Páraterhelés: maximum 80%
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Zöld színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 tábla
  4 250 Ft / tábla
  Megnézem

  Tűzgátló szerkezetek építéséhez
  Páraterhelés: maximum 70%
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Rózsaszín
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 50 tábla
  3 700 Ft / tábla
  Megnézem

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem