Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Gipszkarton vizes helyiséghez? Nem lehetetlen!

gipszkarton vizes helyiségbe nem lehetetlen

A megfelelő gipszkarton lapokat még a fürdőszobában is használhatjuk.

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb termék a gipszkarton. Sokoldalúan használható, például válaszfalak, térelválasztók, beépített bútorok készítésére, de ha ennél is merészebb lépésre szánjuk magunkat, a fürdőszoba felújításához is választhatjuk.

Vizes helyiségbe gipszkartont? Miért ne? Számtalan előnnyel rendelkezik, csak tudni kell hogyan bánjunk vele.

 

Miért jó alapanyag a gipszkarton fürdőszobához is?

Számoljuk ki, mennyibe fog kerülni a fürdőszoba felújítása, ha nem hagyományos anyagokat, hanem gipszkartont alkalmazunk. Bizonyos esetekben nem terheli meg úgy az épület szerkezetét, mint más falazóanyagok. Ez különösen többemeletes társasházak lakásainál fontos.

De nem csak a statikai előnyök miatt érdemes gipszkartonnal dolgozni. Kényelmesebben, tisztábban dolgozhatunk vele, mint a hagyományos falazóanyagokkal. Kevesebb munkával, rövidebb idő alatt hozhatunk létre egyenletes, festhető, csempézhető falfelületet.

Ugyanakkor, ha azt a kivitelt építjük meg, amit valóban a gyártók ajánlanak, tehát megfelelő vastagságú falat, hogy jó hanggátló legyen, akkor mind a két oldalon 2-2 réteg gipszkartonnal kell burkolni. Ekkor a súlya már nem biztos, hogy előnyös, hiszen ekkora mennyiségnél már nem számottevően kisebb a súlya, mint más falazóanyagoké.

 

impregnált gipszkarton lap vizes helyiségbe

 

Speciális tudnivalók a beépítéshez

Mivel nem szokványos építőanyagról van szó, a gipszkarton vizes helyiségbe való beépítéshez nem árt előre tudni néhány dolgot.

Ahol magas a páratartalom, ott mindig impregnált gipszkarton lapokat használjunk, mivel ezekben vízfelvételt gátló adalékanyagok találhatók. Ennek köszönhetően az impregnált lapok vízfelvétele jelentősen kisebb a normál gipszkarton építőlemezekénél.

Amire fokozottan ügyelni kell, az a helyiség megfelelő szellőzése, hiszen az biztosítja, hogy a gipszkarton lapok által átmenetileg felszívott nedvesség újra ki tudjon száradni. Az is lényeges, hogy a gipszkarton klimatizáló hatását lehetőleg ne akadályozzuk a helyiség teljes magasságáig, a mennyezetig erő páratömör burkolatokkal.

Gondoljunk a falra szerelhető berendezésekre is! A mosdó, a bidé, a radiátor vagy a zuhanyfej rögzítését is ki kell bírnia az új falnak. Ezért már vásárláskor számoljuk ki, mennyi kell az impregnált lapokból két rétegben. A két rétegre a teherbíró képesség növeléséhez lesz szükség. A burkolatra kerülő szaniterek, nehezebb elemek számára pedig a burkolat mögött kell kialakítanunk a teherviselő szerkezetet.

Ha nem szakemberrel szereltetjük be, hanem mi magunk végezzük a gipszkarton felszerelését, kérjünk ‒ például a webáruházban ‒ segítséget ahhoz, milyen kellékeket érdemes hozzá beszerezni.

 

Már csak a szépítés van hátra

Ha „becsomagoltuk” a fürdőszobánkat, jöhet a dizájn! A gipszkarton lapok festhetők, csempézhetők.

A falfestékhez lemosható festéket használjunk, de előtte készítsük elő a felületet. Az egyenetlenséget javítsuk ki gletteléssel, a glettanyagot speciális glettvassal vigyük föl.

A festék alá tegyünk mélyalapozó réteget, jöhet a mosható falfesték.

A fal burkolásához a fali csempékből válogathatunk. A gipszkarton burkolása eltér a hagyományos falazatokétól. A felületet műgyanta alapú alapozóval kell kezelni. Csemperagasztóból flexibilis ragasztót érdemes választani.

Gipszkartonnal is burkolhatjuk a vizes helyiségek falát, ha az túl egyenetlen, ha pontos sarkokat akarunk kialakítani, ha valami gazdaságosabb és könnyebben kivitelezhető megoldást keresünk. Ehhez a munkához érdemes szakembereket hívni, vagy részletes tanácsot kérni tőlük.

Kapcsolódó cikkek:

Kuckók a lakásban: beltéri fülkék

Mire használható a gipszkarton és mire nem?

Beltéri gipszkarton megoldások

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Vízzel terhelt helyiségekben
  Páraterhelés: maximum 80%
  Belső térben használható 
  12,5 mm vastag
  Zöld színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, 430 tábla
  4 250 Ft / tábla
  Megnézem

  Sokoldalú építőlemez
  Megkönnyíti a burkolólapok fektetését
  Könnyű súlyú és vízálló
  Könnyen vágható és gyorsan szerelhető
  60x260x3 cm méretű

  Rendelésre
  26 415 Ft / db
  Megnézem

  Sokoldalú építőlemez
  Megkönnyíti a burkolólapok fektetését
  Könnyű súlyú és vízálló
  Könnyen vágható és gyorsan szerelhető
  60x260x2 cm méretű

  Rendelésre
  22 590 Ft / db
  Megnézem