Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Amit az ereszcsatorna vásárlásról tudnod kell

amit az ereszcsatorna vásárlásról tudnod kell

A ház nélkülözhetetlen tartozéka, nem mindegy tehát, hogy milyet választasz.

Nem is gondolnánk, hogy az ereszcsatornának mekkora a jelentősége egy ház életében. Ha jól működik, ha esztétikus, szinte észre sem vesszük, ám az ódon, rozsdás, lyukas rendszer nyomban szembetűnő lesz.

Néha már egy csatornacserével is újjászületik egy régi ház, biztonságosabbá és szebbé válik.

Csatornázás előtt alaposan szét kell nézned a piacon. Ma már többféle alapanyag, forma, szín közül választhatsz. Melyikről mit kell tudni? Melyik lenne számodra a legjobb? Ehhez nyújtunk most segítséget.

 

Miért fontos az ereszcsatorna hibátlan állapota?

Egy több évtizedes szerkezetnél rendszerint nem érdemes javíttatáson gondolkodnod, ki kell cserélni teljes egészében. Ha viszont halogatod a cserét, az új rendszer megvásárlását, bármilyen, a csatornarendszerben felmerülő kár esetén a költségek magasabbak lehetnek, mint az új eresz megvásárlása és felszereltetése. Ilyen eset például az, amikor a régi ereszcsatorna akár a korrózió, akár az elavult rögzítések miatt kilyukad vagy leszakad, és az esővíz vagy az olvadó hó átáztatja a falat, amit azután helyre kell hozni.

Új ház építésénél is fontos elem az esőcsatorna. Miután több évtizedre előre tervezel, olyat kell választanod, ami időtálló.

 

ereszcsatornák lefolyók vízelvezetők

 

Miből készülnek az ereszcsatornák? Melyiket válaszd?

Csak akkor tudsz jól dönteni, ha tudod, milyen alapanyagokból készülhetnek, melyiknek mi az erőssége.

 • Acél rendszerek

Korábban szinte csak ez az egy típus jelentette a jó minőséget. Az acél alapanyag erős, ellenáll a fizikai behatásnak. Mindigfelületkezelt formában találkozunk vele, mert az acél önmagában rozsdásodik. Ez a kezelés sokáig az úgynevezett horganyzás volt, vagyis az acél cinkkel való bevonása. Ez a típus ma is szép és mutatós, nem kell lemondanod róla kizárólag azért, mert régebbi technológia.

Változatossá teszi a kínálatot, hogy ma már az acélt színes festékkel is kezelik. Így legtöbbször a tetőhöz vagy esetleg falhoz illőt választhatsz.

Az acélból készült csatornarendszerek élettartama minimum tíz év, ez alatt az idő alatt biztonságban tudhatod otthonodat. Azért is szeretik sokan, mert könnyű vele dolgozni, így kisebb épületet akár te magad is felszerelhetünk csatornával. Ám jó tudni, hogy a horganyzott acélból készült rendszereknél – gyakorlott bádogosok véleménye szerint – forrasztással lehet elérni a legbiztonságosabb illesztést. Családi háznál jobb, ha ezt a munkát szakemberre bízod.

 • Miért jó az alumínium csatorna?

Ennél az alapanyagnál nincsen szükség külön védelemre, mivel maga az anyag ellenáll az időjárás okozta hatásoknak. A korróziómentesség nagy előny, biztosítja a hosszú élettartamot.

A mai alumínium csatornák külső felületét többrétegű festékkel is bevonhatják, míg a belső felület festetlen marad. A szokásos tisztításon kívül más karbantartást nem igényel.

 • PVC elemek

A korszerű PVC-csatornák minősége vetekszik a fémmel szemben. Nagy előnye, hogy nem rozsdásodik, ellenáll a mechanikai hatásnak, tartós. Olyan speciális bevonattal látják el, ami védi az UV sugárzástól is. Érdekessége, hogy míg a külső felület színes, addig a belső oldalon világos színnel festik, hogy kevésbé melegedjen fel.

Ha műanyag elemekkel dolgozol, ezek összeszerelése egyszerűbb, mert csak össze kell csúsztatni őket, majd gumicsíkkal tömíteni.  Ha szögletes formákkal dolgozol, ezek illesztéséhez a ragasztás ajánlott. A műanyag rendszereket szívesen választják, akik házilag szeretnék megoldani a csatornázást, mert egyszerűbb, mint a fém elemek felhelyezése.

 

ereszcsatorna vásárlás

 

Hogyan vásárold meg?

Most azokat az elemet vettük számba, amelyek általában kellenek, speciális igények nélkül.

Mielőtt vásárolsz, mérj és tervezz! Akár egy kisebb melléképület, akár a családi ház ereszcsatorna szükségletét méred fel, mindig körültekintő pontossággal járj el. A legjobb, ha lézeres távolságmérőt használsz.

 • Mérd körbe az épületet, összesen hány méter ereszcsatornára lesz szükséged.
 • Számold meg, hány darab csatornatartóra lesz szükséged a szarufához vagy homlokdeszkához való rögzítéshez. Egymástól ne legyenek távolabb 80 cm-nél.
 • A végzáró vásárlásnál arra figyelj, hogy külön van balos és jobbos.
 • Belső-és külső szegletre is szükség lesz.
 • Fontos elem a lefolyócső. Tíz méternél rövidebb épületekre elég egyet felszerelni, ennél hosszabbra kettőt. A lefolyócső több elemből áll, szükség lesz betorkoló csonkra, csőívre alul és felül, csőbilincsre a függőleges elemek rögzítéséhez, valamint csatornatartóra, hattyúnyakra, karmantyúra, mobilcsonkra, vagy üstre, lefolyócső bilincsre - annak szárára. Mindez természetesen csatorna- és gyártó függő.

Az elemek mellett még kiegészítők is kellenek, ezeket is megtalálod webáruházunkban.

Kapcsolódó cikkek:

Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje

Mire figyeljünk, ha ereszcsatornát cserélünk?

Ezért érdemes Tondach ereszcsatorna-rendszert felszereltetni

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Funkciója a csapadékvíz levezetése a tetőről
  Tartós minőség
  Hossza 2 m
  Illesztése forrasztással, szegeccsel, vagy ragasztóval

  Raktáron, 5 db
  2 130 Ft / db
  Megnézem

  Lehulló csapadék összegyűjtésére, elvezetésére
  2 méteres szálhossz
  Antracit színű
  Színes alumínium
  Kiterített szélessége 33 cm
  Illesztése forrasztással, szegeccsel, vagy ragasztóval

  Raktáron, 8 db
  4 520 Ft / db
  Megnézem

  Innovatív ereszprofil
  Nagy mechanikai tartósság
  Kiváló minőségű PVC alapanyag
  15 év garancia

  Rendelésre
  2 995 Ft / db
  Megnézem