Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Mire figyeljünk régi lakás vásárlásánál?

Régi lakás vásárlása

Meglepő, de előfordul, hogy az emberek többet gondolkoznak azon, hová és mikor menjenek nyaralni, mint hogy egy adott lakás megvásárlása biztosan jó döntés-e. Pedig amíg előbbi százezres, utóbbi már több milliós tétel, és a döntés akár évtizedekre is szólhat, így a kockázat is jóval nagyobb. Összeszedtük, mire érdemes figyelni használt lakás vásárlásánál.

Az egyik legjellemzőbb hiba, hogy belefárad az ember a lakások nézegetésébe. Úgymond telítődik, és ezt a pontot viszonylag hamar, akár 7-8 lakás megtekintése után is el lehet érni. Ilyenkor hajlamos a soron következő ingatlanról már annak megnézése előtt dönteni, a vételt előre eltökélni.

 

Megfontoltan döntsünk

Lehetőség szerint kerüljük az impulzív vásárlásokat. Ne engedjünk egy-egy csábító tulajdonságnak, indokolatlanul alacsony árnak, ha egyébként más szempontok hosszú távon nem fognak megfelelni nekünk. Egy hangulatos borospince vagy masszásfalas zuhanykabin nem fog vigasztalni minket, ha kiderül, hogy a lakás összes többi eleme cserére szorul, és a vételár kétszeresét kell még ráköltenünk, mire a vágyott állapotba kerül.

 

Szerezzük be a legfontosabb adatokat a lakásról

Ha megtaláltuk a számunkra tényleg megfelelő ingatlant, még a döntés előtt szerezzünk be pár alapvető, fontos információt. Ilyen például az, hogy mikor és milyen anyagokból épült, illetve, ha esett már át felújításon, akkor az mikor volt és pontosan miket újítottak fel. Nézzünk utána, milyen költségei vannak a havi fenntartásnak. Ne vegyük evidensnek az átlagos közösköltséget sem.

Érdeklődjünk a szomszédok felől is: mégiscsak egymás mellett fogunk élni akár évtizedeken keresztül is. Akár becsöngetni, megismerkedni is érdemes velük, így személyes tapasztalatokat is gyűjthetünk róluk.

 

Szakember is ellenőrizze

Ha komolyak a szándékaink, szakemberekkel is érdemes megnézetni az ingatlant. Hívjunk el magunkkal egy statikust vagy építészmérnököt, aki szakértői szemmel is véleményezheti a nyílászárók, a fűtésrendszer, a burkolatok, a vizes helyiségek állapotát.

Ajánlatot csak akkor tegyünk az ingatlanra, ha tényleg, valóban meg akarjuk azt venni, ugyanis ilyenkor foglalót szoktak kérni. Ez az összeg pár százezer forinttól akár a milliós értékig is terjedhet. Ha az eladó elutasítja az ajánlatunk, a pénzt visszakapjuk, viszont ha mi magunk lépünk vissza, akkor ennek a pénznek is búcsút inthetünk.

 

Ügyeljünk a valós tulajdoni viszonyokra

Sajnos elég nagy az olyan esetek száma, amikor a tulajdonosok elfelejtenek megemlíteni egy számunkra lényeges tényt, például egy haszonélvezettel bíró nagymamát. Ezért fontos, hogy még az ajánlattétel előtt kérjük le az ingatlan tulajdonlapját, és győződjünk meg arról, hogy a lakás rendezett tulajdonviszonyokkal rendelkezik és tehermentes. A tulajdoni lap másolatát a Földhivatalból vagy a Takarnetről egy a lehetséges kárunk töredékét jelentő összegért könnyedén megszerezhetjük.

 

Pontosítsunk az ajánlattételnél

Az ajánlattételben előre tisztázzuk, pontosan mire is vonatkozik az ajánlat. Érdemes már itt rögzíteni, hogy mi az, ami marad a lakásban. Itt elsősorban a különböző bútorokra, eszközökre érdemes gondolni. A konyhabútort például nem igazán szokták magukkal vinni a kiköltözők, de a tűzhely, mosogatógép, hűtő kérdése már nem ennyire evidens. Ha nem akarunk csalódást, az ilyenekre is térjünk ki a tárgyalás alatt.

Kapcsolódó cikkeink:

Régi ház felújítása vagy új építése?

10+1 alkalmazás a telefonodra lakásfelújításhoz

A falak hangszigetelése

Dekoratív falburkolatok: ha unod az egysíkú falakat

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  EPS 80 homlokzati hőszigetelő lemez
  Régi és új épület homlokzatára egyaránt alkalmas
  Kiváló hőszigetelő képességű
  Megtakarítást eredményez a fűtési költségben
  Fehér színű
  50x100 cm; 0,5 m2/táblaméret
  3 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Rendelésre
  2 920 Ft / m2
  Megnézem

  Átlagos igénybevételű belső térbe 
  Normál gipszkarton lap
  Páraterhelés: maximum 70%
  12,5 mm vastag
  Fehér színű
  2,4 m2/tábla
  112 db/raklap

  Raktáron, több mint 1000 tábla
  2 650 Ft / tábla
  Megnézem

  Beton tetőcserép
  Magas színvédelem
  Kiváló kopásállóság
  Selyemfényű megjelenés
  Tégla színű
  A terméket kötegben értékesítjük
  36 db/köteg
  10,75–11,90 db/tető m²

  Raktáron, több mint 10000 db
  475 Ft / db
  Megnézem