Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Hogyan érdemes összeállítani az otthoni barkácskészletet?

Otthoni barkácskészlet összeállítása az Építőanyag webáruházból

Az alapszerszámok mellé a speciális tevékenységekhez vagy hobbihoz használt szerszámokat sem árt beszerezni.

Szerszámos készletre minden háztartásnak szüksége van, attól függetlenül, hogy lakótelepi lakásban vagy családi házban, és egyedül vagy többen élünk. A mindennapokban lépten-nyomon előfordulnak kisebb vagy nagyobb szerelési és javítási feladatok, amelyeket a megfelelő eszközzel elvégezhetünk.

A téli hónapok nagyszerűek ahhoz, hogy átgondoljuk, mi kerüljön a szerszámkészletbe, de arra is alkalmasak, hogy a meglévő szerszámokat átnézzük, a hibás darabokat kicseréljük, a hiányzó darabokkal pedig kiegészítsük a készletet.

Az alapkészleten kívül más eszközökre is szükségünk lehet

De nem csak az alapvető szerszámokról kell gondoskodnunk. Sokan szívesen barkácsolnak a garázsban vagy a saját, otthoni műhelynek kialakított helyiségben. A barkácsolás remek hobbi, mert azon kívül, hogy kikapcsolódást nyújt, hasznos is: például egy-egy új, házilag összeállított bútor és tároló kiegészítheti a berendezést.

A hobbi barkácsolás eszközei általában speciálisak, minden feladatnak megvannak a saját, rá jellemző eszközei; más kell az asztalosmunkához, más a fémmegmunkáláshoz.

Ebben a blogbejegyzésben azoknak is segítünk, akik először állítják össze otthoni szerszámos készletüket, és azoknak is, akik már a meglévőt bővítik.

 

Kalapács, szögek, csavarok

Kalapácsból legalább két méretet vásároljunk, egy kisebbet, amivel szűkebb helyen vagy apróbb tárgyak esetén dolgozhatunk, és egy nagyobbat, amivel nagyobb erőt tudunk kifejteni.

Szögeket, csavarokat érdemes készletben vásárolni, hiszen ezek többféle méretet és típust tartalmaznak.

 

Csavarbehajtók, fúrók

A csavarok behelyezéséhez és a meglévők kivételéhez hasznos eszköz a csavarbehajtó. Egyes csavarbehajtó szerszámok a fej cseréjével fúrásra is alkalmasak. Fontos, hogy ezeket háztartási, és nem ipari munkára tervezték, egy nagyobb felújításnál a szakemberek nagyobb teljesítményű eszközökkel dolgoznak, mint amilyen például az ütvefúró. Érdemes akkumulátoros típust vásárolni, mert akkor nem helyhez és áramforráshoz kötött a munka.

A fúrókat speciális korongokkal csiszolásra is tudjuk használni lakásfelújításoknál, ezért mindenképpen hasznos a beszerzésük.

 

otthoni barkácskészlet alapszerszámai

 

Mérőeszközök

Apróságnak tűnik, de nélkülözhetetlen a rugós mérőszalag is. Jó, ha mindjárt kettőt veszük belőle, egy legyen a műhelyben vagy a garázsban, egy pedig a házban. (A varráshoz szükséges mérőszalag nem alkalmas a precíz méréshez, ha egy kép helyét, például magasságát kívánjuk megmérni, vagy egy bútor elhelyezéséről döntünk.) Olyankor is szükség lehet mérőszalagra, amikor a helyiség berendezését tervezzük, vagy bútorokat vásárolunk, és a szoba pontos méreteivel indulunk el a bútordarabok összeválogatásához.

Tolómérővel a csavar, cső, furat, falvastagság stb. átmérőjét mérhetjük meg.

A vízmérték egy egyszerű és praktikus szerszám, de annál hasznosabb tud lenni, ha azt szeretnénk, hogy az egyenes tényleg egyenes, a sík pedig tényleg sík is legyen.
 

Csavarhúzók

Csavarhúzókat készletben érdemes vásárolni, amelyben többféle méret és nyélvastagság is megtalálható. Válasszunk olyat, amiben csillagcsavarhúzó is van, nagy hasznát fogjuk venni a lapra szerelt bútorok összeállításánál. Csavarhúzókészletből soha nincs túl sok, mivel előre nem tudhatjuk, mikor milyenre lesz szükségünk.

 

Fogók

A fogókat ugyancsak készletben érdemes vásárolni. Figyeljünk a minőségre is, ne csak az árra! Nem érdemes olyat vásárolni, aminek pár használat után eltörik a nyele.

Kombinált fogóból is jó, ha kettőt tartunk otthon, gyakrabban lehet rá szükség egy háztartásban, mint gondolnánk, a drótok, vezetékek lecsípésétől a szögek biztonságos megfogásáig.

Régi bevált szerszám a harapófogó. Szögek kihúzására, vágásra kiváló. A kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy a nyél csúszásmentes legyen!

 

Lámpa

Az erős fényű elemes lámpa nélkülözhetetlen, amikor olyan helyen dolgozunk – például a mosogató alatt cseréljük a lefolyót – ahol nincsen elegendő fény, vagy ahol nem látjuk jól a munkaterületet.

Ennél is többet tudnak a kifejezetten erre a célra gyártott szerelő lámpák és a műhelylámpák. Nagy könnyebbség a fejlámpa is, ha mindkét kezünket használnunk kell a munkához.

 

Kulcskészlet

A kulcskészlet szintén az alapfelszerelés elengedhetetlen kelléke. (Ha egyenként akarnánk beszerezni, ismernünk kellene a kulcsok típusait.) Háztartásban a legyakrabban használt eszköz a villáskulcs és az imbuszkulcs, de ha teljes készletet szeretnénk, jól jön a dugókulcs vagy hatszögkulcs készlet is.

 

Akkumulátoros fűrész

Kerttulajdonosok a megmondhatói, mennyire hasznos egy kis akkumulátoros kézi fűrész a ház körüli teendőkhöz. Gyorsan le lehet vágni egy elszáradt ágat, nem kell kézi fűrésszel bajlódni.

 

Speciális fa-és fémfűrészek

Ha kifejezetten barkácsoláshoz kell a fűrész, fontos megkülönböztetnünk egymástól a fafűrészeket és a fémfűrészeket.

 

Tároló doboz

A szerszámokat mindig jól elérhető helyen, de gyerekektől, háziállatoktól elzárható módon érdemes tartani. A legjobb egy vagy több szerszámos doboz, amelyben mindent megtalálunk.

Ha ki tudunk alakítani a garázsban vagy a műhelyben külön polcrendszert a barkácskészlet tárolására – akár dobozokba rendszerezve – soha nem kell keresgélni a megfelelő eszközt.

Kapcsolódó cikkek:

Mire jók az egyes munkavédelmi kesztyűk?

Milyen szerszámokat vásároljunk, ha mi is részt veszünk a felújításban vagy építkezésben?

Így lesz jó a glettelés

Fotók forrása: Annie Gray, ppo Fond / Unsplash.com

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Pisztolyhabok kinyomásához használható
  Fém szerkezetű
  Réz nyomásszabályozó
  Tapadásmentes adapter és adagoló tű 
  Tartós, masszív
  Profiknak és barkácsolóknak is
  Fekete, gumírozott fogantyú

  Rendelésre
  17 770 Ft / db
  Megnézem

  Profi vízmérték
  Alumínium profil, sárga műanyag felülettel
  2 db libellával
  Vízszintes és függőleges mérésre
  Ütéscsillapító végdugókkal
  Méret: 100 cm

  Raktáron, 3 db
  6 050 Ft / db
  Megnézem

  Vízszintes és függőleges vonal egyidejű kivetítéséhez
  Auto szintezési tartomány: ± 3°
  Önbeállási idő: < 5 s
  Vízszintes pontosság: ± 1 mm/5 m
  Függőleges pontosság: < 2 mm/5 m
  Pontvetítési pontosság: ± 1 mm/5 m
  Vetítési szög: ≥ 120°
  Látótávolság: 10 m
  Tápegység: 2 db AA elem
  Folyamatos használat melletti munkaidő: Kb. 10 óra
  Működési hőmérséklet-tartomány: -10 °C - +40 °C

  Raktáron, 2 db
  19 660 Ft / db
  Megnézem