Télen is elvégezhető munkák: ablakcsere a tetőtérben

Építőanyag.hu

télen is levégezhető az ablakcsere a tetőtérben

A közhiedelemmel ellentétben télen is folytathatjuk vagy elkezdhetjük a felújítást.

A lakások, házak felújítása télen sem áll meg. Kültéri és beltéri munkákat ebben az évszakban is szép számmal végezhetünk, ilyen például a tetőcsere, a csatornaépítés, a festés, a burkolás. Erről korábbi cikkünkben részletesebben írtunk.

Ha a téli hónapokra ütemezzük a felújítást, gyakran szembesülünk azzal, hogy az ablakcserével kellene kezdeni, de nem merünk belefogni a hideg időjárás miatt. Gyakori tévhit, hogy ablakot csak tavasztól őszig lehet beépíteni, pedig valójában bármelyik évszakban megtehetjük.

Az ablakcsere amúgy is különleges helyet foglal el a felújítási munkák között. Most, amikor az energiaválság küszöbén állunk, amikor a károsanyag kibocsátást csökkenteni akarjuk, nem mindegy, hogy mennyi energiát használunk fel fűtéshez vagy hűtéshez. A nyílászárók cseréjével jelentősen csökken az energiafogyasztásunk.

Minél hamarabb elvégezzük az ablakcserét, annál jobb, különösen igaz ez a tetőablakokra, mert még jobban ki vannak téve az időjárás megpróbáltatásainak, és még inkább befolyásolják a belső hőmérsékletet.

Az új ablakoknak sokkal jobb a hőszigetelő, a szélzáró és vízzáró képességük. A minőséget a többrétegű üveg is garantálja. Remek példa erre egy háromrétegű üveggel készült lakkozott fa ablak extra gumitömítéssel.

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő tetőablakot ‒ igényeinknek és a helyiség adottságainak megfelelően felnyíló, billenő vagy elektromos ablaktáblával ‒, jöhet a beépítés.

 

Összegyűjtöttünk néhány érvet, ami miatt a téli beépítés mellett érdemes dönteni.

A tetőtérben található helyiségek optimális hőmérséklete nagyban függ a beépített nyílászáróktól. Egy kiváló minőségű, nagy szakértelemmel beépített ablak télen a külső hideg ellen, nyáron a forróság ellen véd. Minél hamarabb beépítjük, annál hamarabb élvezhetjük jótékony hatását.

 

A szakembereknek nem akadály, ha az időjárás zordabb. Bőségesen áll a rendelkezésünkre száraz, hűvös nap, amikor még kellemesebb is ezt a munkát végezni, mint a tűző napsütésben. De, mint bármilyen más feladatot a szabadban, ezt sem végzik el szakadó esőben vagy hóban, esetleg extrém hidegben.

Akár több tetőablakot is ki lehet cserélni, mert nem egyszerre bontják ki az összeset, hanem egyenként. Amikor az elsőt beépítették, akkor fognak hozzá a következőhöz.

Hozzáértő mester szerint még előnyösebb is a téli beépítés. Nem kell számolni az anyag tágulásával, így télen, amikor némi zsugorodás történik, nem keletkeznek rések, még ha ezeket csak milliméterben mérjük is.

Tudjuk, hogy nyáron milyen nehéz jó szakembert találni. Hiába van több ablakbeépítéssel foglalkozó cég, megbízásuk is van bőven. Egyre többen korszerűsítik házukat, lakásukat és keresik az energiatakarékos megoldásokat. Ezekben a hónapokban könnyebb munkaerőt kapni, nem kell hónapokat várni.

Az ablak cseréjével már aznaptól kevesebb energiát használunk, nem az ablakon távozik a meleg, a hőmérséklet egyenletes, kellemes lesz.

A választék ilyenkor nagyobb, hiszen kisebb a forgalom az ablakvásárlás terén. Kényelmesen válogathatunk a webáruházban is, sőt, még segítséget is kérhetünk a választáshoz.

Vásárlás előtt figyeljük az árakat, és a gyártói vagy kereskedői engedményeket. A tetőtéri ablakok áránál néhány százalék engedmény is jelentős összeget tesz ki, mire mindent megveszünk. Akciósan, alacsonyabb áron juthatunk hozzá jó minőségű áruhoz.

Összességében csak nyerhetünk a téli tetőablak cserével. Komfortérzetünk javulni fog, anyagilag pedig jobban járunk.

Kapcsolódó cikkek:

Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?

Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?

Tetőablak – Méretválasztás

Tetőablak – Nyitási mód

Így válaszd ki a tetőablakhoz a megfelelő árnyékolót

Kapcsolódó termékek

    • -0%
    • Expressz átvétel
    Raktáron
    36 840 Ft / db
    36 840 Ft / db
     
    Megnézem