Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Télen is elvégezhető munkák: ablakcsere a tetőtérben

télen is levégezhető az ablakcsere a tetőtérben

A közhiedelemmel ellentétben télen is folytathatjuk vagy elkezdhetjük a felújítást.

A lakások, házak felújítása télen sem áll meg. Kültéri és beltéri munkákat ebben az évszakban is szép számmal végezhetünk, ilyen például a tetőcsere, a csatornaépítés, a festés, a burkolás. Erről korábbi cikkünkben részletesebben írtunk.

Ha a téli hónapokra ütemezzük a felújítást, gyakran szembesülünk azzal, hogy az ablakcserével kellene kezdeni, de nem merünk belefogni a hideg időjárás miatt. Gyakori tévhit, hogy ablakot csak tavasztól őszig lehet beépíteni, pedig valójában bármelyik évszakban megtehetjük.

Az ablakcsere amúgy is különleges helyet foglal el a felújítási munkák között. Most, amikor az energiaválság küszöbén állunk, amikor a károsanyag kibocsátást csökkenteni akarjuk, nem mindegy, hogy mennyi energiát használunk fel fűtéshez vagy hűtéshez. A nyílászárók cseréjével jelentősen csökken az energiafogyasztásunk.

Minél hamarabb elvégezzük az ablakcserét, annál jobb, különösen igaz ez a tetőablakokra, mert még jobban ki vannak téve az időjárás megpróbáltatásainak, és még inkább befolyásolják a belső hőmérsékletet.

Az új ablakoknak sokkal jobb a hőszigetelő, a szélzáró és vízzáró képességük. A minőséget a többrétegű üveg is garantálja. Remek példa erre egy háromrétegű üveggel készült lakkozott fa ablak extra gumitömítéssel.

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő tetőablakot ‒ igényeinknek és a helyiség adottságainak megfelelően felnyíló, billenő vagy elektromos ablaktáblával ‒, jöhet a beépítés.

 

Összegyűjtöttünk néhány érvet, ami miatt a téli beépítés mellett érdemes dönteni.

A tetőtérben található helyiségek optimális hőmérséklete nagyban függ a beépített nyílászáróktól. Egy kiváló minőségű, nagy szakértelemmel beépített ablak télen a külső hideg ellen, nyáron a forróság ellen véd. Minél hamarabb beépítjük, annál hamarabb élvezhetjük jótékony hatását.

 

A szakembereknek nem akadály, ha az időjárás zordabb. Bőségesen áll a rendelkezésünkre száraz, hűvös nap, amikor még kellemesebb is ezt a munkát végezni, mint a tűző napsütésben. De, mint bármilyen más feladatot a szabadban, ezt sem végzik el szakadó esőben vagy hóban, esetleg extrém hidegben.

Akár több tetőablakot is ki lehet cserélni, mert nem egyszerre bontják ki az összeset, hanem egyenként. Amikor az elsőt beépítették, akkor fognak hozzá a következőhöz.

Hozzáértő mester szerint még előnyösebb is a téli beépítés. Nem kell számolni az anyag tágulásával, így télen, amikor némi zsugorodás történik, nem keletkeznek rések, még ha ezeket csak milliméterben mérjük is.

Tudjuk, hogy nyáron milyen nehéz jó szakembert találni. Hiába van több ablakbeépítéssel foglalkozó cég, megbízásuk is van bőven. Egyre többen korszerűsítik házukat, lakásukat és keresik az energiatakarékos megoldásokat. Ezekben a hónapokban könnyebb munkaerőt kapni, nem kell hónapokat várni.

Az ablak cseréjével már aznaptól kevesebb energiát használunk, nem az ablakon távozik a meleg, a hőmérséklet egyenletes, kellemes lesz.

A választék ilyenkor nagyobb, hiszen kisebb a forgalom az ablakvásárlás terén. Kényelmesen válogathatunk a webáruházban is, sőt, még segítséget is kérhetünk a választáshoz.

Vásárlás előtt figyeljük az árakat, és a gyártói vagy kereskedői engedményeket. A tetőtéri ablakok áránál néhány százalék engedmény is jelentős összeget tesz ki, mire mindent megveszünk. Akciósan, alacsonyabb áron juthatunk hozzá jó minőségű áruhoz.

Összességében csak nyerhetünk a téli tetőablak cserével. Komfortérzetünk javulni fog, anyagilag pedig jobban járunk.

Kapcsolódó cikkek:

Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?

Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?

Tetőablak – Méretválasztás

Tetőablak – Nyitási mód

Így válaszd ki a tetőablakhoz a megfelelő árnyékolót

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  VELUX 78x160 cm-es tetőablakokhoz
  Lég- és párazáró csatlakozást biztosít
  Pontosan illeszkedik az ablak nútjába

  Rendelésre
  8 455 Ft / db
  Megnézem

  Fa, színtelen lakkal
  Felső kiliccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Raktáron, 2 db
  109 630 Ft / db
  Megnézem

  Hőszigetelés nélküli padlásra
  Tok: fa, ablakszárny: porszórt alumínium
  Három állásban rögzíthető
  1-rétegű üvegezés
  A termék beépítéséhez burkolókeret nem szükséges

  Raktáron, 2 db
  27 305 Ft / db
  Megnézem