Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Többgenerációs otthonteremtés

ház tetőterének felújítása

A lakásra vágyóknak és az összeköltözőknek jó hír, hogy 2021.január 1-től új otthonnak számít a családi otthonteremtési kedvezmény szempontjából a tetőtérbeépítéssel vagy emelet-ráépítéssel létrehozott lakás is. Ezzel a CSOK többgenerációs otthonteremtési programmal bővült, ami a teljes összegű, azaz a gyermekek számától függően akár 10 millió forint támogatás igénylését teszi lehetővé.

Sok, a szülőkkel összeköltöző, vagy a szülői házban lakó gyermekes család alakíthat így ki önálló otthont velük egy épületben lakva, mégis tőlük külön, önálló életformára berendezkedve. Ilyenkor jellemzően a fiatalok a tetőtérben, míg az idősebbek a földszinten laknak. Az átalakítással létrehozott korszerű lakás nagyságrendekkel komfortosabb életet biztosíthat minden benne élőnek, egyúttal – családi házak esetén – az ingatlan bővítése az egész ingatlan értékét növeli.

A többgenerációs otthonteremtési program keretében nemcsak családi házakban, hanem a társasházak üresen álló, beépíthető tetőterében is lehet saját, új otthont kialakítani. Ez a támogatás azért is fontos, mert az otthonfelújítási programban nem lehet elszámolni tetőtér-beépítést. A többgenerációs otthonteremtési program keretében létrehozott lakás sok esetben jó lehetőség a gyermeket nevelőknek, hogy új otthonhoz jussanak.

Mielőtt valaki belevágna, jó tudni, milyen összegre lehet számítani, lehet-e mellé kölcsönt is felvenni, milyen kritériumoknak kell megfelelni, mi számít kizáró oknak.

 

Mekkora összeget lehet igényelni?

A vissza nem térítendő támogatás a gyermekek számától függ. Egy gyermek után 600 ezer forintot, 2 gyermek esetén 2,6 millió forintot, de ha három vagy több gyermek van a családban, 10 millió forint állami támogatást lehet igényelni.

Ha szeretnék a maximális összeget kihasználni, a házaspárok születendő gyermekeikre tekintettel is igényelhetik a támogatást, ennek feltétele, hogy a pár egyik tagja ne legyen 40 évnél idősebb.

Meglévő gyermekek után bármely életkorban igényelhető a támogatás.

 

Kik kérhetik a támogatást?

Gyermeket nevelő házastársak, együtt élő párok, egyedülálló szülők is igényelhetik a támogatást. Nincs életkori határ sem.

többgenerációs otthonteremtés tetőtér átalakítása és beépítése

 

Hitel is felvehető a tetőtér beépítésére

A többgenerációs otthonteremtési támogatás mellé CSOK is kérhető a 2-3 vagy több gyermekes családoknak. Ez a támogatott, 3 százalékos fix kamatozású, maximum 25 éves futamidejű hitel 15 millió forint lehet 3 vagy több gyermek esetében, havi 72 ezer törlesztőrészlettel. Ha 2 gyermek van a családban, 10 millió hitelre lehet számítani havi 48 ezer forintos törlesztő részlettel.

 

Új lakás új tulajdonossal

A támogatás kizárólag tetőtér beépítésre vagy emelet-ráépítésre vonatkozik. Ez lehet a már korábban említett családi ház, vagy egy társasház beépíthető tetőtere. A CSOK esetén új lakásnak számít a társasházak tetőterében kialakított lakás, ha új, önálló társasházi tulajdoni különlapon nyilvántartott, vagy több lakásból álló osztatlan közös tulajdon esetén kizárólagos használati joggal érintett lakás jön létre.

 

A lakáskialakítás feltételei

Az így kialakított lakásoknak társasházak, családi házak esetében is azonos feltételeknek kell megfelelniük.

Külön bejárattal kell rendelkeznie, társasházaknál vagy a lépcsőházból, vagy szabadlépcsőn lehessen megközelíteni a külön bejáratot.

Rendelkezzen konyhával, fürdőszobával, lakótérrel. A lakás nagysága egy gyerek esetén legalább 40 m2, két gyereknél 50 m2, ha pedig három vagy több gyermek van, legalább 60 m2 legyen.

 

Milyen esetben nem lehet élni ezzel a lehetőséggel?

A támogatást csak akkor lehet igényelni, ha új otthon jön létre, új tulajdonossal. Bővítésre nem használható, erre az ide vonatkozó CSOK-támogatást vagy -kölcsönt lehet igénybe venni.

 • Családi házak esetében ne ugyanaz a család lakjon a tetőtérben és a földszinten, tehát nem használható ugyanannak a családnak a lakóterület megnövelésére.
 • Társasházaknál is ugyanez a kritérium. Ha valaki a legfelső emeleten lakik, és felfelé akarja bővíteni a lakását, nem kaphat támogatást.
 • Ugyanígy kizáró ok, ha ugyanaz a tulajdonos akar tetőtéri lakást kialakítani, akinek a társasház bármely lakásában tulajdonjoga van.

Általános szabályként elmondható, hogy ugyanabban a lakóházban, ahol az új lakás kialakításra kerül, nem lehet az igénylőnek tulajdonjoga.

Kapcsolódó cikkek:

6 dolog, amire figyelni kell a tetőtér beépítésekor

Tetőablak - Méretválasztás

Így válaszd ki a tetőablakhoz a megfelelő árnyékolót

A legfontosabb információk az otthonteremtési programról

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Nyitáshoz, záráshoz 
  Magasan beépített ablakokhoz
  Kampóval felszerelt árnyékolókhoz

  Raktáron, 2 db
  11 970 Ft / db
  Megnézem

  Egy fényzáró rolót és egy külső hővédő rolót tartalmaz
  Akár 5 fokkal csökkenti a szoba hőmérsékletét 
  99,9%-os sötétséget biztosít
  2014-től gyártott VELUX ablakokhoz

  Raktáron, 2 db
  43 225 Ft / db
  Megnézem

  Fa, színtelen lakkal
  Felső kiliccsel billenő
  3 rétegű üveg, 1.1 W/m²K
  A termék beépítéséhez burkolókeret feltétlenül szükséges

  Raktáron, 2 db
  109 630 Ft / db
  Megnézem