Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Miért jók a grafitos hőszigetelő rendszerek?

Grafitos hőszigetelő

Új ház építésekor és felújításkor is felmerül a kérdés, mivel érdemes a hőszigetelést megoldani. Nézelődés közben szinte mindenki belefut abba a dilemmába is, hogy a polisztirol hőszigetelőből grafitos adalékanyaggal ellátott típust válasszon-e. Cikkünkben ennek a rendszernek az előnyeit és hátrányait járjuk körbe.

Ha a házunk hőtartása kapcsán a szintetikus anyagok mellett döntöttünk, jó, ha tudjuk, hogy a keményhab szigetelőkből két alaptípus létezik: EPS (expandált) és XPS (extrudált). Előbbi ömlesztett gyöngy és táblás, utóbbi csak táblás formában kapható. Ugyan mindkettő kőolaj alapú, de mind a gyártási technológia, mind a felhasználás helyében különböznek.

Mindkettő kiváló szigetelőanyag. Az EPS táblás kiszerelésében a polisztirol gyöngyök között ugyan levegő van, ennek ellenére kevésbé szellőzik jól. Párás, tartósan nedves helyekre kevésbé alkalmas. Tetők és külső falak hőszigetelésére érdemes használni. Az XPS tömörebb és nehezebb. Ebből adódóan jobb ütés- és nyomásállósággal rendelkezik, valamint a nedvességnek is jobban ellenáll, ezért az EPS-sel szemben kifejezetten alkalmas lábazatokhoz és pincékhez is. Igaz, az ára is magasabb.

 

A grafitos hőszigetelő tulajdonságai

Az expandált polisztirol hőszigetelőknek azonban van egy kevésbé ismert típusa is, mégpedig a grafitos formája. Nem kell nagy varázslatot sejteni mögötte, a nevéből is adódik: A gyártási folyamat során grafitport adnak az alapanyaghoz. Ennek az egyszerű „trükknek” köszönhetően azonban – mindamellett, hogy megőrzi nyomásállóságát, tűzbiztonságát és minimális nedvességfelvételét – tovább nő a szigetelőképessége. Olyannyira, hogy mintegy 25%-kal jobb hőszigetelést biztosít hagyományos társához képest. Mindez egyben azt is jelenti, hogy ugyanazt a hőáteresztési mutatót vékonyabb réteggel is el lehet érni.

Bár magas szilárdsággal rendelkezik, könnyen alakítható, szabdalható, pehely súlya miatt pedig a szerelhetősége is egyszerűen megoldható.

 

A grafitos hőszigetelő hátránya

Persze, nem csak előnyei vannak. Sötét színe miatt mind a tárolásánál, mind a szállításánál, mind a felhasználása során védeni kell a napsütéstől és az UV-sugárzástól. Ebből adódóan hátrányai leginkább a szigetelési munkálatokról mutatkoznak meg.

A szürke színe miatt direkt napsugárzás hatására könnyen felmelegszik, ezért nyáron, melegben nehéz vele dolgozni, a forró felületen gyorsan köt a ragasztó. A szigetelést gyártó cégek természetesen igyekszenek megtalálni a megoldást a problémára, így vannak már olyan felületkezelt lapok is, amelyek a rájuk eső fényt részben visszaverik, s így a felmelegedés és az azzal együtt járó nehézségek mértéke is kisebb.

Kapcsolódó cikkeink:

Mivel és hogyan hőszigeteljük az otthonunkat?

Hogyan vásároljunk építőanyagot a neten?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Grafitos EPS 80 homlokzati hőszigetelő lemez, fényvisszaverő réteggel
  A grafit adalék révén a fehér EPS-nél kb. 23%-kal jobb hőszigetelés
  Reflex réteg beépítéskor véd a melegedés és az UV káros hatása ellen
  Szürke színű, rózsaszín védőréteggel
  50x100 cm; 0,5 m2 táblaméret
  4 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, 4.5 m2
  6 955 Ft / m2
  Megnézem

  Grafitos EPS 80 homlokzati hőszigetelő lemez, fényvisszaverő réteggel
  A grafit adalék révén a fehér EPS-nél kb. 23%-kal jobb hőszigetelés
  Reflex réteg beépítéskor véd a melegedés és az UV káros hatása ellen
  Szürke színű, rózsaszín védőréteggel
  50x100 cm; 0,5 m2 táblaméret
  4 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, több mint 100 m2
  4 810 Ft / m2
  Megnézem

  Grafitos EPS terhelhető hőszigetelő lemez
  A grafit adalék révén a fehér EPS-nél jelentősen jobb hőszigetelés
  Normál terhelhetőségű, lépésálló
  Födémben, padlóban is használható
  Szürke színű
  50x100 cm; 0,5 m2 táblaméret
  5 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, több mint 100 m2
  2 745 Ft / m2
  Megnézem