Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

A térkő kiválasztásának szempontjai

Térkő

Ha eljutottunk a házunk építésében, szépítésében a külső terekhez, azon belül is ahhoz, hogy mivel burkoljuk a tereket, hamar szembesülünk vele, hogy bizony ez sem olyan egyszerű kérdés. Ha másért nem, hát a zavarba ejtően sok lehetőség miatt biztosan.

Mielőtt feladnánk, széttárva karjaink, hogy fogalmunk sincs, melyik lenne a jó számunkra, összeállítottunk egy kis segítséget hozzá. Először is nagy levegő! Mint minden, ez is leegyszerűsíthető. Mindössze három kérdést kell megvizsgálnunk a saját preferenciáink szerint. Az első a stílus, a második a használhatóság, a harmadik pedig természetesen a pénz. Vegyük sorra őket!

 

Stílus

A stílusról sokat vitatkozni nem lehet: mindenkinek más jön be. Ugyanakkor a térkő kiválasztásánál fontos, hogy ne csak egy-egy darabot nézzünk meg belőle, hanem nagyobb területet lefedve is, hisz úgy mutatja meg igazán magát.

Ha a színe sem mindegy számunkra, akkor érdemes a színtartósságot is figyelembe venni. A beton térkövekhez külön keverik hozzá a színezéket, így az sok év után elhalványulhat.

Érdemes a választáskor inkább az összképet nézni, hogy ház, udvar, kerítés által meghatározott teljes képbe illeszkedjék ez a burkolat is. Sőt, még a környéket sem árt megvizsgálni, mert ha a szomszédos házaknál viszonylag egységes a stílus, akkor nem érdemes egy extravagáns megoldással kilógni a sorból.

 

Használhatóság

A stílus után a második fontos kérdés, hogy a mi számunkra mennyire használható a kiválasztott térkő. Nem mindegy, milyen terhelés fogja érni az évek alatt, azaz gyalogos forgalom lesz rajta vagy autókkal, esetleg akár teherautókkal is fogunk közlekedni rajta. Sőt, ennek gyakorisága sem utolsó kérdés. Ez a burkolat vastagságán kívül az alap megtervezésénél, megépítésénél is komoly jelentőséggel bír.

Gyalogos forgalomnál már akár 4 centiméter vastagságú burkolat is elegendő lehet. Személygépkocsinál már 6 centiméterben, teherautónál pedig minimum 8 centiméterben gondolkozzunk. Utóbbi esetben különös gonddal járjunk el az alapnál és a szegélyezésnél is!

 

Költség

A harmadik – s talán legérzékenyebb – kérdés pedig mindennek az ára. Ne felejtsük el, hogy nemcsak magának a térkőnek az árával kell számolnunk. A burkolathoz szükséges kiegészítők, szegély, az alap elkészítéséhez szükséges anyagok, valamint a kivitelezés munkadíja is hozzáadódik még a költségekhez. Érdemes ehhez több helyről is ajánlatot bekérni. Ne essünk abba a hibába, hogy az árajánlatokon csak a végösszeget nézzük! Böngésszük át, pontosan mi tartozik bele a munkálatokba!

Ne felejtsük el, hogy a térkövezés – jó esetben – nemcsak pár évre, hanem évtizedekre, akár 40-50 évre is készül. Épp ezért nem érdemes a minőségen, tartósságon és a jó szakemberen spórolni. Persze, akár mi magunk is elkészíthetjük a burkolatot, amennyiben nem először csinálunk ilyesmit. Ne a saját otthonunknál fizessük meg ennek tanulópénzét!

Kapcsolódó cikkek
Minden, amit a térkövezésről tudni érdemes
A kerti burkolatok fajtái
Járdák, lépcsők, teraszok kialakítása, burkolása

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Térkőburkolatok szegélyeleme
  Tökéletes illeszkedés
  Kopásgátló réteggel ellátva
  5x100x20 cm
  Antracit színű
  Beton
  1 db/folyóméter
  60 db/raklap

  Raktáron, több mint 100 db
  1 040 Ft / db
  Megnézem

  Gyalogos  és személyautó forgalomra 
  6 cm kővastagság
  Könnyű lerakás
  Kvarchomokkal kevert felület
  A Semmelrock más termékeivel kombinálható
  Fagy- és olvasztósóálló
  Barna mix színű
  Beton
  1,08 m2/sor
  12,96 m2/raklap

  Raktáron, több mint 10 m2
  7 200 Ft / m2
  Megnézem

  Gyalogos és gépjármű forgalomra
  6 cm kővastagság
  Lakossági és közterületi alkalmazás
  3 méretű kombi kő
  Eltérhetünk a megszokott elrendezéstől
  Agyag színű
  Beton
  10,74 m2/raklap

  Raktáron, több mint 50 m2
  5 990 Ft / m2
  Megnézem