Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Aljzatkiegyenlítés – A padló előkészítése

Aljzatkiegyenlítés

Kevés szó esik az aljzatkiegyenlítésről, pedig kihagyhatatlan lépés, és nagyban meghatározza, milyen minőségben tudunk később akár járólapot, akár parkettát, akár csak padlószőnyeget is letenni a járófelületeinkre.

 

Aljzatkiegyenlítés

Az egyik legnépszerűbb eszköz ehhez az úgynevezett önterülő aljzatkiegyenlítő habarcs. Nevével ellentétben nem elegendő csak vízzel elkeverni, kiönteni a padlóra, hogy az magától elterüljön. Dolgozni kell ezzel is, csak jóval könnyebb vele a munka másfajta habarcsokhoz képest.

Abban az esetben válasszuk ezt a megoldást, ha a kiegyenlítésre váró felület beltéren van, és minimum 1-3 milliméter, de maximum 2,5 centiméter az egyenetlenség az aljzatban. Különösen igaz ez járólapokkal való burkolásnál, hisz ott 1-2 millimétert még el tudunk dolgozni a ragasztóanyaggal is, de ennél nagyobb síktól való eltérésnél már mindenképp aljzatkiegyenlítésre van szükség.

 

Aljzatépítés

A másik véglet, ha a fentebb említett 2,5 centiméretnél nagyobb az eltérés. Természetesen szükség esetén több rétegben is felvihetjük az anyagot, de ekkor már nem kiegyenlítésről, hanem aljzatépítésről beszélünk. Az aljzatkiegyenlítés inkább arra való, hogy előkészítsük vele a talajt a járólapoknak, egyéb burkolóanyagoknak.

A munkálatok megkezdése előtt nagyon fontos, hogy letisztítsuk a felületet, feltakarítsuk a port, a szennyeződéseket. Amennyiben töredezik a felület, akkor ezt előbb távolítsuk el.

Ha túl vagyunk az előkészítési folyamatokon, akkor jöhet az alapozás. Nem érdemes kispórolni, ugyanis a már meglévő talaj és a rákerülő aljzatkiegyenlítő nagy valószínűséggel eltérő nedvszívóképességgel bírnak, az alapozó pedig elősegíti a két réteg közti tapadást. Elegendő ecsettel vagy teddyhengerrel egy vékony rétegben felvinni a padlóra.

Ha az alapozás megszáradt, elővehetjük az aljzatkiegyenlítő habarcsot. Olvassuk el alaposan a rajta lévő utasítást, illetve kérjük vásárláskor az eladók segítségét! A megfelelő mennyiségű víz hozzáadása után lassú fordulaton keverjük csomómentesre. Érdemes egy pár percet állni hagyni, ez elősegíti a buborékmentességet. Ezt követően glettvas segítségével terítsük el az alapozni kívánt felületen. Az apró buborékokat a glettvas beszúrásával el tudjuk távolítani. De használhatunk a munkához speciális tüskés hengert is, ami eleve gondoskodik erről.

 

Burkolás

A felületen teljes kiszáradás után burkolható, ami 3-4 mm-es rétegvastagság esetén 24-48 óra, ennél nagyobb rétegvastagság esetén 24 óra/mm. Ha megszáradt a felület, tisztítsuk le, takarítsunk fel, és jöhet a következő látványos elem, azaz a burkolóanyagok, parketta lerakása, majd a lakás berendezése.

Kapcsolódó cikkek
Hogyan számoljuk ki a fugázóanyag mennyiségét?
Házépítés lépésről lépésre - belső munkálatok
Nagy tavaszi teraszfelújítás

 

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Önterülő aljzetkiegyenlítő simítóhabarcs
  Beltéri használatra
  Maximum 10 mm rétegvastagságig
  Rétegenként legfeljebb 10 mm (max. 20 mm)
  Szürke
  Anyagszükséglet: 1,6 kg/m2/mm
  23 kg/zsák
  50 zsák/raklap 

  Raktáron, több mint 50 db
  6 690 Ft / db
  Megnézem

  Kerámia és természetes kő lapokhoz
  Kül- és beltéren használható
  Anyagszükséglet: 2-5 kg/m2
  25 kg/zsák
  50 zsák/raklap

  Raktáron, több mint 10 zsák
  8 150 Ft / zsák
  Megnézem

  Önterülő aljzatkiegyenlítő
  Aljzatok szintkülönbségeinek kiegyenlítésére 
  Beltéri használatra
  Hideg- és melegburkolatok alá
  Padlófűtéshez is
  1-20 mm vastagságig 
  Szürke színű
  Anyagszükséglet: kb. 1.5 kg/m²/mm
  25 kg/zsák
  48 db/raklap


   

  Raktáron, több mint 100 zsák
  5 190 Ft / zsák
  Megnézem