Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

A műanyag ereszcsatorna előnyei

műanyag ereszcsatorna beépítése

A ház kevésbé szembetűnő, de annál fontosabb kelléke az ereszcsatorna. Ez az építőelem a felelős azért, hogy megvédje az épületet a csapadék által okozott károktól. Manapság már nemcsak a hagyományos fémből készült eresz, hanem műanyag is elterjedt.

 

Milyen érvek szólnak a műanyag mellett?

Ütésálló és ellenáll az időjárás viszontagságainak, valamint a vegyi- és UV-hatásoknak is. A sima felületből adódóan pedig minimális a gombák és a mohák megtelepedésének veszélye. Mindezeknek köszönhetően hosszú élettartamú.

Anyagának köszönhetően nem is rozsdásodik, és festést sem feltétlenül igényel. De ha színeset szeretnénk, gazdag színválaszték áll belőle rendelkezésünkre.

 

Mi történik a műanyaggal a nagy melegben?

A hőingadozásnak anyagtól függetlenül minden ereszcsatorna ki van téve: a nagy melegben kisebb-nagyobb mértékben kitágulnak, télen pedig összehúzódnak. Ezt a hosszirányú tágulást dilatációnak hívjuk. Tartani nem kell tőle, mert az összekötő idomok ezt képesek úgy felvenni, hogy az magán a rendszeren bármilyen változást is okozna.

 

műanyag ereszcsatornák

 

Mennyire bonyolult összeszerelni?

Akár laikusok számára is egyszerű a felszerelése, hiszen az elemek könnyűek, gyorsan, praktikusan összeállíthatók. Minden tetőméretre és formára, beleértve a speciális sarkokat is találunk megoldást a műanyag elemek között. Az ereszcsatorna elemeit akár a hagyományos tartóval, az ereszcsatornának megfelelő színben is felszerelhetjük. Használhatunk a rögzítéséhez forgócsuklós tartót is, aminek segítségével a 2-3 mm méterenkénti lejtés és dőlésszög is könnyedén beállítható. Harmadik opcióként pedig az oromdeszkára szerelhető műanyag eresztartó is rendelkezésünkre áll.

 

Hasznos kiegészítők

A műanyag eresz rengeteg pozitív tulajdonsága tovább bővíthető a kiegészítők segítségével. Ilyen például a lombfogó rács is, amellyel elkerülhetjük, hogy a lehulló falevelek eltömítsék az ereszt és ezért ne tudjon elfolyni a csapadék. Az esővizet pedig akár össze is gyűjthetjük, kiváló öntözéshez és környezetkímélő is. Ehhez az ejtőcsőhöz kiegészítőként csatlakoztathatunk egy csapadékvízszűrőt, amely megszűri a vizet, mielőtt beömlene az esővíztartályba.

 

Kapcsolódó cikkek
Házépítés lépésről lépésre – a tető megépítése
Jelek, hogy eljött a tetőcsere ideje
Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?
 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Funkciója a csapadékvíz levezetése a tetőről
  Hossza 1 m
  Rézbarna színű
  Színes alumínium
  Illesztése 2 lefolyócső összecsúsztatásával

  Raktáron, 6 db
  2 530 Ft / db
  Megnézem

  Lehulló csapadék összegyűjtésére, elvezetésére
  2 méteres szálhossz
  Antracit színű
  Színes alumínium
  Kiterített szélessége 33 cm
  Illesztése forrasztással, szegeccsel, vagy ragasztóval

  Raktáron, 3 db
  4 780 Ft / db
  Megnézem

  Az elvezetett csapadékvíz megszűrésére
  Lefolyócső és elvezető cső közé építendő
  Tisztítónyílással
  25-ös, ill. 33-as ereszrendszerhez is
  Szűk
  ítővel, 80/100 mm bemeneti cső átmérő
  100 mm kimeneti csőcsatlakozással
  Műanyag

  Raktáron, 5 db
  2 363 Ft / db
  Megnézem