Termékek
Termékek
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Házépítés lépésről lépésre – Hőszigetelés

Hőszigetelés

A szigetelés kérdése mind új ház építésekor, mind már meglévő otthonunk korszerűsítésekor felmerülő, markáns kérdés. Mivel mind a bekerülési költsége, mind pedig az az összeg, amit egy jó hőszigeteléssel az évek alatt megspórolhatunk, jelentős, így jobb, ha nem vesszük félvállról a témát.

 

Felmérés és tervezés

Az első és legfontosabb lépés a családi ház szakszerű felmérése. Minden ház más, egyedi mérlegeléssel állapítható meg, nekünk mely lépésekre és milyen sorrendben van szükségünk.

Hőszigetelés kapcsán persze az a legjobb, ha a komplett házat egyszerre, annak minden elemével együtt tudjuk megcsinálni. Ez azonban több millió forintra rúgó költséget jelent, így az esetek többségében lépésekre kell bontani.

sziegetelés

 

A nyílászárók ellenőrzése

Először nézzük át a nyílászárókat. Ha azok cseréje szükséges, akkor két út áll előttünk. Ha tokkal együtt szeretnénk azokat leváltani, akkor erre még mindenképp a homlokzat szigetelése előtt kell sort keríteni, hisz ez a falak megbontásával is együtt jár. Ha viszont a tok a falban marad, akkor a szigetelés maradhat a külső falak utánra is.

 

A hőveszteség további forrásai

Ezt követően érdemes megkeresni a legnagyobb hőveszteséget okozó területet, és azzal folytatni a munkálatokat. Ehhez ma már modern hőkamerákat használnak a szakemberek, így könnyedén megállapítható, hol szökik el a legnagyobb arányban a meleg.

Az esetek többségében ez vagy a lábazat, a homlokzat vagy a tetőtér lesz. Előbbi kettőt egyben érdemes szigetelni, utóbbi lehet külön lépés is. Hogy a kettő közül melyikkel kezdjünk, azt pedig a hőveszteség aránya fogja megmutatni. Az eddigi tapasztalatok alapján ennek a háromnak a kipipálásával akár 50%-os megtakarítást is elérhetünk a fűtési költségekben.

 

Megtérülő befektetés

Ha már költségek: sokan azért hagyják ki a szigetelést az építkezés vagy a felújítás során, mert túl drágának tartják. Azonban a fenti mutatóból is jól látszik, hogy az erre szánt pénz 3-4 év alatt meg is térülhet. Csak a homlokzat leszigetelése önmagában 33%-os spórolást jelenthet, amit más házrészek bevonásával tovább tudunk javítani.

Fontos, hogy a szigetelés nem csak a téli hónapokban csökkenti a kiadásainkat. Nyáron, a nagy melegben megvéd a hőségtől is, vagyis kevesebb klímát kell használnunk, ami által ismét kisebb összeg fog a számláinkon szerepelni.

Az engedélyeztetés is többeket elriaszt. Pedig nincs szükség külön utánajárására, engedélyekre a házunk utólagos szigeteléséhez. Ez alól csak a műemlékek képeznek kivételt, illetve ha ezek a munkálatok teljes homlokzatváltást is jelentenek egyben.

 

Anyaghasználat

Persze, az sem mindegy, milyen anyagokkal dolgozunk. Téves elgondolás, hogy a vastagság dönti el, melyik a jobb minőségű szigetelőanyag. Érdemesebb inkább a hővezetési ellenállást (R-érték, négyzetméter x  Kelvin / Watt) nézni. Minél nagyobb az R-érték, annál jobb az anyag hőszigetelő képessége.

A legtöbb gyártó ma már komplett rendszereket kínál, amelyek együtt érik el az optimális eredményt. Épp ezért nem érdemes különböző gyártók különböző anyagait költséghatékonyságból variálni, mert később megfizethetjük ennek az árát. Sőt, az ilyen hőszigetelő rendszerekre már igen jelentős, 10, de akár 25 év garanciát is adnak.

homlokzati szigetelés

Összességében elmondhatjuk, hogy a szigetelésen nem érdemes spórolni. Egyrészt az évek alatt úgyis visszajön az ára, másrészt pedig hosszú távon a jelen pillanatban megúszott kiadás sokszorosát dobjuk majd ki az ablakon. Ha nem tudjuk egyszerre megoldani a teljes szigetelést, érdemes lépésekre bontani a folyamatot, de minden lépésnél minőségi, egy rendszerbe tartozó anyagokat, hozzáértő szakemberek segítségével építsünk be az otthonunkba.

Kapcsolódó cikkek:
Miért jók a grafitos hőszigetelő rendszerek?
Tetőablak – Mikor érdemes cserélni?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Építkezel, vagy éppen otthonodat szeretnéd felújítani, de szükséged van egy kis segítségre?

Építőanyag tippek, javaslatok

 

 

 

 Az építőanyag.hu hírleveleiben hasznos információkkal, építkezési praktikákkal látunk el Téged, hogy a leendő otthonod tényleg tökéletes legyen, és a legjobb minőségű építőanyagokat tudd kiválasztani. Akciós termékeinkről is első kézből kapsz tájékoztatást, így nemcsak hogy jó döntést hozol, de spórolhatsz is!

Kapcsolódó termékek

  Homlokzati szigetelés rendszereleme
  Csökkenti a repedési hajlamot 
  50 m2/tekercs
  Kül,- és beltéri használatra 
  Erősíti a felület mechanikai ellenálló képességét

  Raktáron, több mint 1000 m2
  400 Ft / m2
  Megnézem

  Hőszigetelő rendszerek rögzítéséhez
  Betonba vagy falazatba 
  Kőzetgyapot szigeteléshez javasolt

  Raktáron, több mint 500 db
  128 Ft / db
  Megnézem

  Homlokzati EPS hőszigetelő lemez
  Új építéshez, felújításhoz egyaránt használható
  Egyszerűen beépíthető
  Fehér színű
  Hővezetési tényező: 0,039 W/mK
  Táblaméret: 50x100 cm
  1,5 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük!

  Raktáron, több mint 500 m2
  4 290 Ft / m2
  Megnézem

  Homlokzati hőszigetelő rendszerekhez
  Szigetelés alsó síkjának beállításához
  Korróziómentes
  2,5 m hosszú

  Raktáron, több mint 50 db
  4 350 Ft / db
  Megnézem

  EPS 150 polisztirolhab szigetelőlemez
  Födém, koszorú, lábazat, padló, áthidaló szigetelésére
  Bordázott felületű
  Nedvességre nem érzékeny
  Mechanikai hatásoknak ellenáll
  Zöld színű
  50x100 cm; 0,5 m2/tábla
  1,5 m2/bála
  A terméket bálában értékesítjük

  Raktáron, több mint 10 m2
  3 300 Ft / m2
  Megnézem

  Homlokzati kőzetgyapot szigetelés
  Hő- és hangszigetelő
  Nem éghető, tűzterjedési gátak kialakítására
  A terméket raklapos kiszerelésben értékesítjük
  1,8 m2/ bála; 0,6 m2/tábla
  36 m2/raklap

  Raktáron, 5.4 m2
  5 375 Ft / m2
  Megnézem