Így állítsd össze az alapkészletet az otthoni barkácsoláshoz!

Építőanyag.hu

barkács szerszámok otthoni felújításhoz építőanyag webáruházból

A megfelelő eszközökön kívül munkavédelmi holmira is szükség lehet.

Akár ezermester vagy, akár csak most kezdenél bele otthon a javításba, apróbb felújítási feladatokba, fontos, hogy profi felszereléssel dolgozz, és a régi, elhasználódott eszközöket újakra cseréld. Ha építkezés vagy lakásátalakítás előtt állsz, és amit lehet magad szeretnél elvégezni, szükséged lesz egy alapcsomagra ‒ blogbejegyzésünkkel segítünk összeállítani a készletet.

 

Minden munkához kesztyű

Erre ritkán áldoznak a barkácsolók, pedig a kéz védelme lényeges. Vásárolj többféle munkakesztyűt, hogy mindenféle feladathoz legyen megfelelő: télre és nyárra, bőr-szövet kombinációval építkezéshez, kerti munkához, vágásbiztos munkakesztyű, és külön a burkoláshoz és a vizes munkákhoz is.

 

Ami nélkülözhetetlen: Mérőszalag, vízmérték, vágókés

Egyes alapvető felszerelésekre minden háztartásban szükség van. Nem baj, ha többet és többfélét tartasz otthon belőlük.

Vízmérték

Segítségével könnyen megállapítható, hogy az adott felület vízszintben van-e, vagy tökéletesen függőleges-e. A vízmérték használható építkezésnél, esőcsatorna beállításánál, burkolásnál, bútorkészítésnél vagy összeszerelésnél, lakberendezésnél egyaránt.

Mérőszalag

Nincsen olyan feladat a házban, amelyhez ne lenne szükség rá. Pontos mérés nélkül ugyanis lehetetlen minőségi munkát végezni: méretre vágást, helyigény meghatározását, pontos mélységet, magasság vagy szélesség beállítását, hogy csak a leggyakoribbat említsük. Mindenképpen legyen a felszerelés része a mérőszalag is.

Vágókés

Akár tapétázásról, akár dobozokba csomagolt építőanyagok kibontásáról, villanyszerelésről, gipszkarton méretre vásásáról, műbőr, linóleum-PVC, padlószőnyeg beszabásáról van szó, vágókés nélkül nem boldogulunk. Legyen belőle legalább kettő.

 

Ha a festést, javítást nem bízod másra

Olyan alapvető és nélkülözhetetlen eszközöket válogattunk össze, amelyeknek segítségével már hozzá lehet fogni az otthoni festéshez.

Az első a biztonság és a felületek védelme.

Festőlétra

Az otthoni bútorokból összerakott „emelvények” balesetveszélyesek. Állj professzionális festőlétrára, ugyanis biztonsági elemekkel készült: csúszásmentes lépcsőfokokkal, vödörtartóval és szétcsúszás elleni lánccal.

Takarófólia

A festést a padló védelmével kezd, amelyhez létrázható, erős takarófóliára lesz szükséged.

Hogy egyenletes legyen a felület, fontos a hibák kijavítása és a glettelés, amivel a felület tükörsima lesz. Ehhez három alapvető dologra lesz szükséged:

Kőműves serpenyő

Kis, kézben fogható, edényhez hasonló eszköz, amelyben mindig csak annyi glettanyagot keverj meg, amennyit rövid idő alatt fel tudsz hordania falra.

Kőműveskanál

A glettanyag felhordására szolgál, de ha nagyobb javítani valók vannak, a kőműveskanál segítségével könnyen kitöltheted a hézagot.

Glettvas

A felhordott glettanyagot gyorsan, mielőtt még megkötne, ezzel az eszközzel lehet elhúzni, simítani.

A festőhenger nem csak megkönnyíti a munkát, de biztosítja a festék egyenletes felhordását is.

 

Profi eszközök a házi burkoláshoz

A burkolás a felület előkészítésével kezdődik. Legtöbbször elég egy aljzatkiegyenlítő réteget felhordani, a falfelületre pedig speciális alapozót.

Elektromos kézi keverőgép

Segítségével percek alatt összekeverhetjük az anyagot, de a kézi keverőgépet sokoldalúan ki tudjuk használni: falfesték, habarcs, vakolat csomómentes keverésére, kisebb egyenetlenségek kitöltéséhez használt anyagok összeállításához.

Tüskés henger

Ezzel a praktikus hengerrel egyenletes és buborékmentes felületet kapunk.

Glettvas

A padló- vagy csemperagasztót simítjuk le a szerszámmal, hogy egyenletesen fedje a felületet.

Fugakereszt

Ahhoz, hogy a padlólapok közötti távolság egyforma legyen, használj fugakeresztet.

Csempecsípő

Miután lemértük, mennyi egész lapot fogunk lerakni és ha kell, néhányat csempevágóval méretre vágatunk, még mindig előfordul, hogy kisebb darabokat le kell csípni a csempéből. Ezzel az ügyes eszközzel a sarkokhoz igazítható a burkolatot.

Fugázó zsák

A fugázóanyag egyenletes felhordásához elengedhetetlen. Hiába szépen rakott a padlólap, csempe, ha a fugázás nem megfelelő.

Csempéző szivacs vagy szivacsos simító

Miután egyenletesen eldolgoztuk a fugázó anyagot, pár óra száradás után a szivacsos simítóval tisztítsuk meg a csempét vagy a padlólapot.

Ha nem szeretnél várni a szakemberekre, elég ügyes vagy, megfelelő eszközökkel, átgondolt munkával a felújítási, építési munkák egy része házilag is kivitelezhető.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan használhatod fel az SZJA-visszatérítést a ház, lakás tuningolására?

Így lehet luxus nappalink, ami a lakás értékét is növeli!

5 trükk, amivel tágasabbnak tűnik a lakásod

Kapcsolódó termékek

  • Rendelésre
    188 500 Ft / db
     
    Megnézem