Termékek
Termékek
Kemikál Kalcidur koncentrátum 1 l
Kemikál Kalcidur koncentrátum 1 l
1 085 Ft / db
25 év tapasztalat
25 év tapasztalat
Több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy legyen egy építőanyag kereskedés, ahol egyszerre mindent beszerezhetsz. Ez idő alatt több ezer családi ház felépítését, és több tízezer lakás- és házfelújítást segítettünk minőségi anyagokkal, szakértelmünkkel.
óriási raktárkészlet
óriási raktárkészlet
Magyarország egyik legnagyobb építőanyag termékkínálatára és közel 150 gyártó kínálatából álló raktárkészletünkre bizalommal építhetsz, így nem kell heteket, hónapokat várnod.
országos szállítás
országos szállítás
20 saját tehergépkocsiból álló flottánk, valamint partnereink szállítási szolgáltatása garanciát jelent arra, hogy rendelésed a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan eljusson hozzád.
szakértő ügyfélszolgálat
szakértő ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálatunk mögött szakképzett, az építőanyagok területén széles körű termékismerettel rendelkező tanácsadó kollégáink állnak. Akár kezdő, akár tapasztalt építőanyag-vásárló vagy, tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!
állandó kedvezmények
állandó kedvezmények
Oldalunkat érdemes rendszeresen meglátogatnod, mert állandóan bővülő, minőségi termékválasztékkal és kedvező árakkal várunk.
14 napos elállás
14 napos elállás
Nálunk nem kockáztatsz, mert 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad, és mi szó nélkül visszavesszük a megvásárolt termékeket, és visszaadjuk a pénzedet.

Kemikál Kalcidur koncentrátum 1 l

  • Cikkszám: UH-330298

Szilárdulásgyorsító, fagyásgátló betonadalékszer
Szilárduló beton fagyvédelmére -10°C-ig
Jelentősen megnöveli a beton kezdeti szilárdságát
Anyagszükséglet: 1-3 tömeg %
1 l/kanna

Raktáron, 10 db
Mikor és mennyiért szállítunk neked?

Használd a szállítási díj és átvételi idő kalkulátorunkat.

db
1 085 Ft / db
Megosztás

Részletes leírás

A Kalcidur természetes szilárdulású, valamint hőkezeléssel mesterségesen érlelt beton – és vasbeton szerkezetek szilárdulásának gyorsítására illetve (-10 °C környezeti hőmérséklet felett) a szilárduló beton fagyvédelmére alkalmazható. A betonadalékszert csak C8 minőségű, vagy annál nagyobb szilárdságú betonok készítésénél szabad használni, de feszített betonszerkezethez nem használható. Tiszta, kiegészítő anyagokat (pernye, kohósalak, stb.) is tartalmazó, és szulfátálló portlandcementekhez egyaránt alkalmazható. Fagypont alatti hőmérsékleten csak viszonylag magas cementtartalom (min. 300 kg/m3) esetén és legalább 5-7 cm vastag betonban fejti ki hatását.
Jelentősen megnöveli a beton kezdeti szilárdságát és a végszilárdságot sem befolyásolja károsan, sőt növeli. A beton kötésidejének kezdetét és végét 30-50%-kal előbbre hozza, a betonozás előírásaink szerint mínusz 10 °C-ig elvégezhető. Lehetővé teszi a monolit vasbetonszerkezetek korábbi kizsaluzását, előre gyártott vasbetonelemek összeszerelése esetén a kibetonozott csomópontok hamarabb igénybe vehetők. Inhibítortartalma következtében nem korrodálja a szerkezeti acélokat (ld. 85/684-43 sz. FTV szakvélemény)
mesterségesen érlelt betonoknál megrövidíti a gőzérlelés idejét, betonelemgyártó üzemekben lehetővé teszi a sablonfordulók számának növelését, mellékhatásként kismértékben plasztifikálja a betont.

A betonadalékszert vasbetonhoz nem szabad használni:
- ha a cementtartalom 250 kg/m3-nél kisebb
- ha a megszilárdult beton tartósan vagy sűrűn váltakozva gőzzel vagy nedvességgel kerülhet érintkezésbe
- ha a teherhordó acélbetétek átmérője 7 mm-nél kisebb
- ha nincs lehetőség gépi keverésre
- nagyfeszültségű távvezetékek 20 méteres körzetében

Teljes leírás

Kérdések és válaszok

Betöltés