Termékek
Termékek
LB-Knauf MP 501 I gépi alapvakolat 40 kg
LB-Knauf/Cemix MP 501 I gépi alapvakolat 40 kg
2 662 Ft / zsák
2 520 Ft / zsák

LB-Knauf/Cemix MP 501 I gépi alapvakolat 40 kg

  • Cikkszám: UH-035606

Anyagában simítható alapvakolat
Kézi,- és gépi felhordású
Jó páraáteresztő képességű
30 zsák/raklap
10-20 mm rétegvastagságig

Rendelhető
  • Átvételi pont

    átvehető a beérkezéstől számított 24 órán belül

  • Házhozszállítás

    beérkezés követően akár 2-3 munkanapon belül

zsák
2 662 Ft / zsák
2 520 Ft / zsák
Megosztás

Részletes leírás

Az LB-Knauf MP 501 I gépi alapvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni.

Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz. Könnyen feldolgozható, anyagában besimítható, beglettelhető. Csak gépi felhordásra alkalmas. Új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külső és belső falazatainak páraáteresztő vakolata. Kizárólag vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, illetve megfelelően elkészített ásványi anyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható. Olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por és szennyeződés mentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése elött legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: tégla, beton, terméskő, vegyesfalazat esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító gúzolóval. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerősített Kontakt VS cementes gúzolóval (8 mm vastagságban), 14 napos várakozási idővel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövet hálóval, 4 napos várakozási idővel.
 

A terméket az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság beltérben 10-20 mm, kültérben 20 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni és az első réteg felületét vakolat fésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazása javasolt. A vakolt felület burkolható, tapétázható, festhető, nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható.
 

Teljes leírás

Kapcsolódó termékek

Betöltés