Austrotherm Szállítási feltételek 2019

1. Gyártó által szervezett helyszínre szállítás

1.1.Forgalmazó telephelyére, vagy az általa megadott szállítási címre leszállított termékek fogadása és lerakása megrendelő feladata.
1.2.A megadott szállítási cím megközelíthetőségének biztosítása Forgalmazó, átvevő feladata, ennek
hiányában Gyártó jogosult –a megrendelővel, átvevővel egyeztetve– a szállítást egy másik lerakóhelyre teljesíteni.
1.3.Amennyiben az AUSTROTHERM hőszigetelő anyagok mennyisége –szállítási címenként – meghaladja a 20 m3 -t, Gyártó a szállításért szállítási díjat nem számít fel.
1.4.Gyártó 20 m3 alatti tétel megrendelése esetén –szállítási címenként – 14.000 Ft +ÁFA szállítási díjat számít fel és számláz le Forgalmazónak.
1.5.A kiegészítő termékek szállítása, illetve minden olyan szállítás, amelyre az általános szállítási feltételek nem alkalmazhatóak, egyedi megállapodás alapján történik.
1.6.Amennyiben a megadott szállítási cím behajtási engedély köteles, Gyártó szállítási címenként és szállításonként 3.000 Ft + ÁFA ügyintézési díjat is leszámláz.
1.7.A megadott szállítási díjak Magyarország területén belüli szállításokra érvényesek.
1.8.Gyártó a címre szállítást a vonatkozó közlekedési rendszabályok betartásával (súly-, magasságkorlátozás, behajtási tilalom, illetve hogy a behajtás fizikailag –a gépjármű külső méreteit figyelembe véve– lehetséges-e, stb.) vállalja.
1.9.Különleges forgalom-technikai és időjárási körülmények (viharos szél, ónos eső, hó, stb.) esetén Gyártó jogosult a szállítási időpontot átütemezni.

2. Termék gyári átvétele

2.1.A megrendelt anyagok gyári átvétele kizárólag a vevőszolgálat visszaigazolása alapján lehetséges.
2.2.Amennyiben az egy szállítással igényelt anyagmennyiség nem haladja meg a 10 m3-t, szállításonként 7.000 Ft+ÁFA összegű anyagkiadási díj kerül felszámításra.
2.3.A 10 m3 -t meghaladó mennyiségek kiadása díjmentes.
2.4.Az áruátvétel munkanapokon 8:00 és 14:30 közötti időszakban biztosított, a kiszolgálás és rakodás az érkezés sorrendjében történik.

3. Csomagolási egységek

3.1.Az alaptermékek fóliába csomagolva –a csomagolási egységeket az Árjegyzék tartalmazza– kerülnek átadásra, illetve kiszállításra.
3.2.A nagyobb súlyú termékeket –mint például a padlás hőszigetelő lemezek– esetenként speciális
méretű, többutas raklapra csomagoljuk, ezen raklapok díja darabonként 6.000 Ft+ÁFA.
3.3.Amennyiben a raklap 30 napon belül visszaszállításra kerül, Gyártó a raklap teljes díját visszatéríti.
3.4.Sérült, vagy szennyezett raklapot Gyártónak nem áll módjában visszavenni.

4. A felsorolt díjtételek a szerződés időtartama alatt változhatnak, de ezt Gyártó a hatálybalépést megelőzően legalább 15 nappal közli Forgalmazóval.