Henkel Ceresit CT 174 szilikon-szilikát vékonyvakolat 25 kg

  • Cikkszám: UH-057102

Kapart hatású vékonyvakolat
Fehér színű, szinezhető
Páraáteresztő, lélegző
Vízlepergető, időjárásálló
24 vödör/raklap 

Készleten, több mint 100 db
  • Átvételi pont

    akár a 2. munkanaptól átvehető

  • Házhozszállítás

    akár 2 munkanapon belül

db
17 673 Ft / db
9 630 Ft / db
Megosztás

Részletes leírás

A Henkel Ceresit CT 174 szilikon-szilikát dekoratív vékonyvakolat különböző szemcseméretben alkalmazható bel és kültéri alkalmazásra egyaránt.

Fehér színű, színezhető, páraáteresztő („lélegző”), rugalmas, színtartó, vízlepergető, időjárásálló, 1,5 mm és 2 mm szemcseméretben, jó mechanikai ellenálló képességű. Védelmet nyújt algásodás és gombásodás ellen. Gépi felhordásra alkalmas. Egyesíti a szilikon és a szilikátalapú vakolatok jó tulajdonságait: a csapadékvizet lepergeti, az épületből kikerülő párát viszont átereszti. Alkalmazható külső és belső térben, régi és új épületek falazatán, betonfelületen, meglévő vakolaton, gipszes felületen, gipszkartonon, valamint az üveghálóval erősített és a Ceresit CT 85 (CT 83) ragasztótapasszal glettelt hőszigetelő lapokon – a megegyező színű Ceresit CT 16 vakolat alapozó felhordását követően. Használata előtt a fogadó felület legyen sima, megfelelő szilárdságú, száraz por- és szennyeződésmentes. Követelmény a fogadó felülettel szemben: cementes vakolat: 28 napnál idősebb, nedvességtartalma ≤ 4%; betonfelület: 3 hónapnál idősebb, nedvességtartalma ≤ 4%; Ceresit CT 80, CT 82, CT 190, Thermo Universal ragasztótapasszal elkészített felület: 3 napnál idősebb; gipszes felület (kizárólag beltérben): nedvességtartalom <1%. A kiválasztott Ceresit vakolat felhordása csak akkor kezdhető meg, ha a vakolat alapozó már teljesen megszáradt (kb. 24 óra). Kizárólag +5 és +25°C közötti környezeti és alapfelület hőmérséklet esetén szabad felhordani (relatív páratartalom: <80%).

Ne végezzünk vakolást tűző napsütésben, szeles és esős időben, mert az repedésekhez és foltosodáshoz vezethet (állványháló alkalmazása javasolt). A vakolat száradása erősen függ a környezeti hőmérséklettől! A kivitelezés tervezésekor feltétlenül vegye figyelembe, hogy a levegő magas páratartalma (pl. esős évszakban) és/vagy az alacsony hőmérséklet lelassítja a kötést! Ha a vakolatot a csapadékkal szembeni ellenállás kialakulását megelőzően nedvesség éri (akár lecsapódó pára vagy köd formájában), véglegesen károsodhat.

Teljes leírás