Termékek
Termékek
Xella Ytong PU 20 U-zsaluelem, ragasztott 60x20x30 cm
Xella Ytong PU 20 U-zsaluelem, ragasztott 60x20x30 cm
3 069 Ft / db

Xella Ytong PU 20 U-zsaluelem, ragasztott 60x20x30 cm

  • Cikkszám: UH-002013

Homlokzati és belső főfalak bennmaradó zsaluzataként
Teherhordó áthidalások hőszigetelt zsaluzata
Ragasztott kivitelben készül
60x20x30 cm (HxMxSZ)
30 db/raklap

Raktáron, 3 db
  • Átvételi pont (kiválasztáshoz kattints!)

    akár a 2. munkanaptól átvehető

  • Házhozszállítás

    akár 2 munkanapon belül

db
3 069 Ft / db
Megosztás

Részletes leírás

Az Ytong U zsaluelemek felhasználhatók homlokzati és belső főfalakban teherhordó áthidalások bennmaradó hőszigetelt zsaluzataként. Továbbá egyszerű megoldást biztosítanak kis keresztmetszetű rejtett vasbeton pillérek, gerendák bennmaradó zsaluzatának elkészítéséhez. 
Az Ytong „U” zsaluelemek beépítésének néhány fontos szabálya a következő: A zsaluelemekkel készített hőszigetelt áthidaló gerendák legkisebb felfekvési hossza 20-20 cm. A felfekvési felületek alá lehetőleg egész elem kerüljön, de legalább az áthidaló felfekvési felülete alatti sorban, a felfekvési hosszba ne essen függőleges fuga. Betartva a legkisebb megengedett kötés szabályát, a felfekvés alatti elem hossza legalább 20 +12,5 = 32,5 cm legyen. Az áthidaló teherhordó vasbeton magjához szükséges betonacél armatúrát és betonminőséget minden esetben meg kell tervezni, melyhez segítséget nyújtanak a „Tervezési Segédlet” táblázatai. Az „U” elemek belső felületét – a betonmag és a pórusbeton kéreg jó együttdolgozásának biztosítása érdekében – gondosan portalanítani és betonozás előtt nedvesíteni kell. Földnedves konzisztenciájú betonkeverék az „U” elemek kibetonozásához nem használható, leginkább megfelelő a képlékeny konzisztencia, kellően gondos tömörítés mellett.

Az áthidalók készíthetők helyszíni előregyártással, méretezett emelőhorgokkal a terepszinten, illetve összeállíthatók a beépítés helyén is, egyszerű alátámasztó állvány alkalmazásával. A 150 kg-nál nehezebb előre elkészített áthidalókat minden esetben alátámasztó ducolatra (stolicára) kell beemelni, hogy a felfekvésekre felhordott friss habarcs ne nyomódjon ki.

A végleges helyén készített áthidaló alátámasztó állványa akkor bontható el, ha a vasbeton mag biztonsággal elérte már tervezett végleges szilárdságának legalább 60%-át. Az „U” elemeket egymáshoz mindkét esetben habarcsolással kell csatlakoztatni. Ez megakadályozza a cementlé kicsorgását a friss betonból. Homlokzati falaknál kiegészítő hőszigetelő betét alkalmazása ajánlott. A zsalu elemek oldalát betonozás előtt célszerűen drótozással be kell kötni vagy meg kell támasztani.

Teljes leírás
Betöltés