Termékek
Termékek
Bio fabrikett 10 kg
Bio fabrikett 10 kg
920 Ft / csomag

Bio fabrikett 10 kg

  • Cikkszám: TU008

Környezetbarát
Természetes alapanyagból készül
Nedvességtartalma alacsony
Közvetlenül felhasználható
Jó fűtőértékkel rendelkezik

Raktáron, több mint 100 csomag
  • Átvételi pont

    akár a 2. munkanaptól átvehető

  • Házhozszállítás

    akár 2 munkanapon belül

csomag
920 Ft / csomag
Megosztás

Részletes leírás

Brikettnek nevezzük a 40 mm vagy ennél nagyobb átmérőjű kör, négyszög, sokszög vagy egyéb profilú tömörítvényeket, melyeket mező- és erdőgazdasági melléktermékekből állítanak elő. A brikettet hidraulikus, dugattyús és csigás préseken gyártanak. Környezetbarát, természetes alapanyagból magas nyomással préseléssel készül. Kötőanyagot egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos. Nedvességtartalma alacsony (kb. 2-10 %) ezért sokkal jobb hatásfokkal ég, mint a tűzifa. Nem kormol, így kandallóban, cserépkályhában is használható.

A brikett egységes formájának köszönhetően jól raktározható, kényelmesebb felhasználást tesz lehetővé. Szállítás után nincs szükség feldolgozásra, közvetlenül felhasználható. Egyenletes, hosszan tartó, szinte tökéletes égést biztosít. Minden olyan tüzelőberendezésben lehet vele tüzelni, amely fatüzelésre vagy széntüzelésre alkalmas. Az újra feldolgozott, préseléssel brikettként előállított tüzelő nagyon jó fűtőértékkel rendelkezik.

A nyomás és préselés hatására nincs benne levegő, légrések, nincs benne víz, felesleges nedvesség, hanem egy tömör szerkezetű anyag. Ennél fogva a megfogható felület minden milliméterében értékes tüzelőanyag található. A brikett fűtőértéke átlag 16-19 MJ/kg, ami két-háromszor több mint a frissen vágott fa 7 MJ/kg-os fűtőértéke, de még az átlagos normális, száraz tűzifánál is, 30-40%-al magasabb ezért elmondható, hogy egy rúd brikett 1,5-3 rúd fának, vagyis egy fél adag ölben elférő fának felel meg.

Teljes leírás
Betöltés