Mapei Primer G műgyanta bázisú alapozó 10 kg

  • Cikkszám: UH-090464

Diszperziós műgyanta bázisú alapozó
Jelentősen csökkenti a porozitást 
Zárt terekben is használható

Készleten, 9 db
  • Átvételi pont

    akár a 2. munkanaptól átvehető

  • Házhozszállítás

    akár 2 munkanapon belül

db
25 477 Ft / db
18 990 Ft / db
Megosztás

Részletes leírás

A Mapei Primer G műgyanta bázisú alapozó alkalmazható gipsz felületek kezelésére kerámia burkolólapok fektetése előtt, tapadóhídként gipsz bázisú szórható vakolatokhoz, kiegyenlítő-habarcsok tapadásának javítására cementkötésű-, gipsz-, kerámia- és márványfelületeken, cementkötésű- és gipszfelületek nedvszívóképességének egyenletessé tételére.

Jellemző alkalmazások:
- Cementkötésű felületek előkészítése önterülő vagy állékony (tixotróp) simítóanyag bedolgozása előtt.
- Simítóanyag rétegeinek közbenső alapozása az előző réteg teljes megszáradása után.
- Gipszvakolatokon cementkötésű simítások készítése előtt. - Anhidrid felületeken cementkötésű termékek felhordása előtt.
- Cementkötésű vakolatokon gipsztartalmú termékek felhordása előtt.
- Gipszfalakon tapétaragasztók tapadásának fokozására.
- Kerámia burkolólapok cementkötésű ragasztóhabarcsokkal ragasztása előtt az alábbi aljzatokra: gipszvakolatok és szórt gipsz; előregyártott gipszlemezek; szálerősített gipsz lapok; anhidrid esztrichek.
- Gipszfalak, forgácslapok, cementkötésű forgácslapok, pórusbeton, vakolatok stb. előkezelése tapétázás vagy festés előtt.

Alkalmazásakor mindig figyelni kell arra, hogy a kezelendő felület legyen tiszta és nedvszívó. A Primer G vízzel hígítható 1:1-től 1:3 arányig. Jelentősen csökkenti a porozitást. Nem gyúlékony, ezért zárt terekben is használható. Megkönnyíti a tapétázás előkészítését, használatával kevesebb tapétaragasztóra van szükség. Vakolatok felszórása előtt használva a Primer G megakadályozza, hogy az aljzat a vizet túl gyorsan beszívja, megnyújtja felületképzésre használható időt, valamint megakadályozza a zsugorodási repedések kialakulását. Felhordása után, rugalmas, tömör és fényes fóliát alkotva szárad meg, és ahol szükséges, ott megszilárdítja a felületet. A Primer G javítja a festékek, tapétaragasztók, burkolólap ragasztók és vakolóhabarcsok tapadását is. A felhordott Primer G réteg a gipsz vagy cementkötésű aljzatok felületén megakadályozza a szulfátok és a burkolólapok ragasztóhabarcsaiban lévő cement aluminátjai közötti vegyi reakciót, ami nedvesség jelenlétében a burkolólapok leválást okozó só, az „etringit” kialakulásához vezet. Nem javasolt kültéri alkalmazásokhoz vagy felszálló nedvességnek kitett aljzatokon. Ne használja a Primer G-t olyan mennyiségben, hogy felületi réteget alkothasson; hígítsa vízzel az aljzat nedvszívó-képessége szerint. Használata előtt az aljzat legyen tiszta, száraz, olaj-, zsír-, festéknyomoktól, az aljzathoz nem tökéletesen kötött részektől mentes. Keverje fel a Primer G-t közvetlenül a felhasználás előtt, majd hígítás nélkül egyenletesen hordja fel a felületre laposecsettel. Ha a gipszvakolat felülete nagyon sima és fényes, előzőleg csiszolja át csiszolópapírral. Amint megszáradt, a burkolólapokat fel lehet ragasztani. A Primer G anyagszükséglete a felület porozitásától és nedvszívó-képességétől függ. A szokásos anyagszükséglet 0,08 és 0,15 kg/m² között van.

Teljes leírás