Mapei Eco Prim T oldószermentes akril alapozó 20 kg

  • Cikkszám: UH-088397

Felhasználásra kész
Oldószermentes,  akrildiszperziós alapozó
Csak beltéri használatra
Vizes bázisú

Rendelhető
  • Átvételi pont

    átvehető a beérkezéstől számított 24 órán belül

  • Házhozszállítás

    beérkezés követően akár 2-3 munkanapon belül

db
76 556 Ft / db
61 240 Ft / db
Megosztás

Részletes leírás

A Mapei Eco Prim T oldószermentes alapozó számos célra felhasználható. Általános célú alapozóként az aljzatkiegyenlítő anyagok tapadásának fokozására minden nedvszívó és nem nedvszívó aljzatra.

Jellemző alkalmazási területei:
- Kiegyenlítésre szoruló nagyon tömör és sima esztrichek, illetve betonpadlók előkészítése.
- Mapei aljzatkiegyenlítői anyagok használata előtt.
- Olyan felületek kezelése simítás vagy ragasztófelhordás előtt, amelyeken ragasztónyomok vagy régi jól kötött simítások vannak.
- Gipsz, anhidrit, fa, vízálló rétegelt lemez, faforgács lemez, műkő, kerámia vagy természetes kőfelületek kezelése simítás vagy ragasztófelhordás előtt.
- Tapadás elősegítőként cementes aljzatkiegyenlítőkhöz olyan alapfelületekre, melyen előzőleg Eco Prim PU 1K, Eco Prim PU 1K Turbo, Primer MF vagy Primer MF EC Plus segítségével készítettek párazárást, és azt követően a felületét nem szórták meg homokkal.

A Mapei Eco Prim T ldószermentes, könnyen felhordható, akrildiszperziós alapozó, amely kitűnő tapadási jellemzőkkel rendelkezik, vízálló és öregedésálló. Az Eco Prim T felhasználásra kész, ecsettel vagy hengerrel könnyen felhordható fehér színű folyadék. Nem gyúlékony és illékony szervesanyag tartalma (VOC) gyakorlatilag nulla. Teljesen ártalmatlan a burkoló és a felhasználó egészségére, a felhasználási környezetet nem szennyezi. Minden különösebb óvintézkedés nélkül tárolható. Az Eco Prim T-t csak beltéri padlófelületekre használja. Magnezit aljzatokra használjon Primer EP-t vagy Mapeprim SP-t. Az Eco Prim T-t csak nedvességre stabil fára hordja fel. Ne használja felszálló nedvességnek kitett aljzatokon. Használata előtt az aljzatnak egyenletesen száraznak, mechanikailag szilárdnak és a portól, málló részektől, repedésektől, festéktől, viasztól, olajtól, rozsdától, gipsznyomoktól és minden más olyan anyagtól mentesnek kell lennie, amely gátolja a tapadást. Ecsettel vagy hengerrel hordható fel az aljzatra, a cementkötésű vagy anhidrit aljzatokra általában vízzel 1-2 arányban hígítva, illetve hígítatlanul a régi kerámia-, természetes kő- vagy faburkolatra, ragasztómaradványos aljzatokra (amennyiben vízállóak). Az alapozó kiszáradása után megkezdhető a simítóanyag vagy a ragasztó terítése: a várakozási idő a környezet hőmérsékletétől és páratartalmától függően 2-5 óra között változik. Ugyanakkor javasoljuk, hogy a várakozási idő ne haladja meg a 24 órát. Amennyiben a termék cementes aljzatkiegyenlítő tapadás elősegítő alapozójaként kerül felhasználásra olyan alapfelületen, melyet előzőleg epoxi vagy poliuretán alapozóval kezeltek (mint például Primer MF, Primer MF EC Plus, Eco Prim PU 1K, vagy Eco Prim PU 1K Turbo), és annak felületét nem szórták meg homokkal, az Eco Prim T-t legalább 24 óra és legfeljebb 7 nappal a fenti alapozók felvitelét követően kell alkalmazni. Az anyagszükséglet az aljzat porozitásától és a felhordás módjától függően 0,10-0,20 kg/m² között változik.

Teljes leírás